2024. április 24., szerda

Minden idők legnagyobb beruházása vár Óbecsére

Évet értékelt Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke

Magyar állami támogatással új műfüves pálya Óbecsén, magyar beruházással épülő szálloda és értékesített telkek a régi lóversenypályán, ahol ugyancsak magyar pénzből fürdőkomplexum épül majd – az elmúlt egy évben megvalósult beruházásokról és a további tervekről is beszámolt tegnapi évértékelő sajtótájékoztatóján Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

– A községi képviselő-testület pénteki (mai) ülésén döntünk további telkeknek az átminősítéséről, amivel lehetővé tesszük majd az Arthur Bergmann Hungary Zrt.-nek mint befektetőnek további telkek megvásárlását is. Így lehetővé válik a számukra az, hogy továbbfejlesszék a közös elképzeléseinket az új fürdő-, illetve hotelkomplexumról. A valamikor CBA Topolyai úton található épületét a magyarországi Metal Shredder Hungary Kft. nevű, másodlagos hulladékfeldogozással foglalkozó cég vásárolta meg. Ezt az adásvételi szerződést a napokban írták alá a felek, és most már elkezdődhet az épület felújítása is.

A tervek szerint az üzemet legkésőbb márciusig átadják rendeltetésének. Ezzel párhuzamosan Péterrévén is lassan megkezdheti működését a lucernapelletáló üzem. Ehhez hasonló beruházás évtizedek óta nem volt a faluban. Minden idők legnagyobb beruházása az egész községet érinti majd: 30 millió eurót fordítunk a szennyvízhálózat fejlesztésére a következő hónapokban. A beruházás végén Óbecse városa teljes mértékben le lesz fedve szennyvízhálózattal, de a községi szintű lefedettség is eléri majd a csaknem 90 százalékos lefedettséget – mondta Kiss Igor.

A községi képviselő-testület elnöke azt is fontosnak tartotta kiemelni: a községi tanács két Vajdasági Magyar Szövetség által delegált tagja, Györe Decsov és Szerda Balázs, valamint Szekrény Anetta polgármesteri segéd is sokat dolgoznak a minisztériumi, a tartományi, a szabadkai és a budapesti kapcsolatok építésén. Az Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jelenleg az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában folyik a napközis oktatást biztosító tanterem felújítása, folyamatban vannak a péterrévei Kiszárda épületének a megvásárlásához és felújításához szükséges eljárások, a sportközpont keretében pedig egy kültéri fitneszparkot, egy új nyitott élménymedencét, valamint egy fedett teniszpályát is szeretnének építeni. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör melletti épület utolsó telekrészének a megvásárlása is a végéhez közeledik, a kultúrkör ezen fejlesztését is támogatja a Magyar Kormány.