2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK

Botlottak a franciák

Nem tudott győzni hazai pályán a francia válogatott Bosznia-Hercegovina ellen, de a döntetlennel is megtartotta első helyét a D csoportban. Didier Deschapms együttese bizonyos szempontból örülhet is az egy pont begyűjtésének, mivel a bosnyákok Edin Džeko révén a vezetést is megszerezték az első félidőben, amire Antoine Griezmann még válaszolni tudott, de a második játékrész elején Jules Koundé kiállítása után a gall kakasok tíz játékossal voltak kénytelenek befejezni a találkozót.

Szintén 1:1-es döntetlent játszott egymással Norvégia és Hollandia a G csoport rangadóján. A norvégek vezető gólját Erling Haaland szerezte a 20. percben, amire holland részről Davy Klaassen válaszolt az első félidő végén. A csoportot Törökország vezeti, akik 2:2-es eredményt értek el Montenegró legjobbjai ellen, és csak egy ponttal előzik meg az imént említett két válogatottat. A játéknap harmadik pikánsnak mondható párharca szintén döntetlent hozott. Az Oroszország–Horvátország mérkőzés végeredménye 0:0 lett.

Portugália Cristiano Ronaldo két góljának (89., 96.) köszönhetően hazai pályán tudott fordítani Írország ellen, így 2:1-es eredménnyel sikerült bezsebelnie a három pontot. A jegyzőkönyvhöz tartozik, hogy Ronaldo büntetőből is betalálhatott volna az első játékrészben, de lövését védte Gavin Bazunu, az írek fiatal kapusa.

A portugál ikon egyébként e két góljával immár egymaga vezeti a nemzeti mezben szerzett gólok ranglistáját, 111-nél tart 180 válogatottmérkőzésből, s ebből az alkalomból még Gianni Infantino, a FIFA elnöke is gratulált neki, nemzeti ikonnak és példaképnek nevezve a portugál játékost.

Szerbia ugyanakkor Debrecenben felkészülési mérkőzést játszott a jövőre világbajnoki vendéglátó Katarral, és 2:0-s félidő után 4:0-ra nyert...

A 4. forduló első napjának végeredményei: Kazahsztán–Ukrajna 2:2, Dánia–Skócia 2:0, Feröer szigetek–Izrael 0:4, Franciaország–Bosznia-Hercegovina 1:1, Lettország–Gibraltár 3:1, Luxemburg–Azerbajdzsán 2:1, Málta–Ciprus 3:0, Moldova–Ausztria 0:2, Norvégia–Hollandia 1:1, Portugália–Írország 2:1, Oroszország–Horvátország 0:0, Szlovénia–Szlovákia 1:1, Törökország–Montenegró 2:2.

Felkészülési mérkőzések: Szerbia–Katar 4:0, Svájc–Görögország 2:1, Finnország–Wales 0:0.