2024. március 28., csütörtök

További együttműködésről tárgyalt a Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt

A Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt vezetői találkoztak ma Berlgrádban, hogy a két politikai szervezet további együttműködéséről, és a soron következő választásokról tárgyaljanak. A küldöttségeket a politikai pártok elnökei, Aleksandar Vučić és Ivica Dačić vezették.
Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke a találkozó után elmondta, hogy kölcsönös bizalom van a két politikai szervezet között, és egyetértenek abban, hogy folytatniuk kell az együttműködést. Hozzátette, hogy személyes véleménye az, hogy a soron következő választáson a két pártnak közös elnökjelöltje kell, hogy legyen Aleksandar Vučić személyében.
Úgy fogalmazott, hogy Vučić a szocialistákra bízta a döntést, hogy a két párt együtt, vagy külön-külön indul majd a parlamenti választásokon. Hozzátette, hogy a pártok közötti legerősebb kapcsot az ország érdekét szolgáló kérdések képezik, és a találkozón nem esett szó káderkérdésekről. Mint bejelentette, a két politikai szervezet közötti tárgyalások folytatódnak a továbbiakban is.