2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Óvodába csak orvosi igazolással

Nyugat-Bácskában 200 felett a fertőzöttek száma

A tegnapi tanévkezdéssel megnyíltak a Vera Gucunja Gyermekintézmény óvodáinak kapui is. De csak azon gyerekek előtt, akiknek szülei fel tudják mutatni a háziorvos igazolását, hogy a gyermekük egészséges, így tagja lehet az óvodai közösségnek.

A bölcsődés korú gyerekeknek a Dr. Đorđe Lazić Egészségház orvosa állítja ki az egészségügyi tanúsítványt. Az igazolás kijárását nehezíti, hogy folyamatban van a diákok tervszerű egészségügyi vizsgálata, nagy a tumultus az egészségházban. A gyerekek pedig egészségügyi igazolás nélkül nem mehetnek bölcsődébe.

211 Covid-fertőzött

Pillanatnyilag Zomborban 85 aktív koronavírusos beteget tart nyilván a helyi Közegészségügyi Intézet, Kúlán 59-et, Hódságon (Odžaci) 46-ot, Apatinban pedig 21-et. Ugyanezen intézmény tudatta, hogy az adminisztratív körzetben mintegy 63 000 személy vette fel a védőoltás második adagját, ennek több mint a fele, 32 000 Zomborban kapta meg az oltást.

Érdeklődés mutatkozik a vakcina harmadig dózisa iránt is, az újraoltás kezdete óta Nyugat-Bácskában több mint 2600 adagot vett fel a lakosság, Zomborban 1512 személy kapta meg a harmadik oltást.