2024. március 29., péntek

Becsöngettek a Thurzó Lajos iskolában is

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola udvarán tegnap tanévnyitó ünnepséggel köszöntötték az elsős diákokat. Az összejövetelen Tandari Ferenc igazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében mindenekelőtt az idei elsősöket üdvözölte, akik a 108 éves iskola falai között tanulnak majd az elkövetkező nyolc évben.

Tandari beszédében kiemelte, hogy a zentai önkormányzatnak és az oktatási minisztériumnak köszönhető, hogy az elmúlt 108 év nem látszik meg az épületen, mivel most újították fel.

Az iskolaigazgató ezt követően szavait a tanulókhoz intézve megjegyezte, hogy a pihenéssel és szórakozással eltöltött nyári napok után reméli, hogy a diákok pszichikailag és fizikailag is felkészültek az új feladatok elvégzésére, és tudja, hogy az előttük álló tanév feladatait nagy odaadással, elszántsággal, szorgalommal oldják majd meg, s ehhez kitartást, sok-sok energiát, örömet kívánt nekik, majd pedig a tanárokat is üdvözölte.

Az elsősök köszöntése után ft. Nagy József plébános megáldotta az iskolát, a pedagógusokat és a diákokat, majd pedig a diákok ünnepi összeállítását tekinthették meg a jelenlévők.