2024. március 28., csütörtök

Cvejić gyógyszertár a városi helyén

Zentán csütörtökön nyílt, Felsőhegyen és Tornyoson két hét múlva

Csütörtök délelőtt az arra sétálók már messziről észrevehették az egykori városi gyógyszertár bejáratában lengedező lufikat, amelyek arról tájékoztatták a polgárokat, hogy kitárta kapuit a szerbiai Cvejić -gyógyszertár-lánc helyi kirendeltsége, s lassan el is kezdtek szállingózni az első vásárlók, akiket három gyógyszerész-hölgy szolgált ki mosolyogva.

A hivatalos megnyitón Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, és Sztantity Szebasztián, községi tanácstag is jelen volt, ahogyan az üzletlánc tulajdonosa Bogdan Cvejić is.

Hűségkedvezménnyel várják a vásárlókat (Fotó: Horváth Zsolt)

Hűségkedvezménnyel várják a vásárlókat (Fotó: Horváth Zsolt)

Czegledi a jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy egy többéves folyamatot fejeztek be a Cvejić gyógyszertár zentai megnyitásával, hiszen az egykori városi gyógyszertár egyre súlyosabb gondot jelentett az önkormányzat számára, ráadásul nem is tudott eleget tenni a polgárok elvárásainak. Úgy fogalmazott, hogy a zentai vezetésnek sikerült új bérlőt találni a gyógyszertárnak a község területén lévő létesítményeire és hozzáfűzte, hogy nagy valószínűséggel két héten belül a Zenta községhez tartozó településeken is megnyílnak a Cvejić gyógyszertár falusi kirendeltségei is.

Zenta mellett Felsőhegyen és Tornyoson is nyílik majd egy-egy kirendeltség – magyarázta Sztantity Szebasztián, aki egyben azt is elmondta, hogy a nyilvános pályázatuknak az volt az egyik feltétele, hogy azok a munkások, akiknek a végzettsége és szakmája kötődik a gyógyszertárak tevékenységéhez, kapjanak szerződésajánlatot, s ezt a többség el is fogadta. A községi tanács gazdasági ügyekért felelős tagja azt is elmondta, hogy Bogarason és Keviben a falugazdászok segítségével, illetve a falugazdászok és a Cvejić gyógyszertár együttműködésével oldják meg a gyógyszertár kérdését.

A Cvejić gyógyszertár hétköznapokon reggel hét órától este kilencig tart nyitva, a falusi gyógyszertárak pedig az ottani egészségügyi intézményekhez igazodva fogadják a vásárlókat. Természetesen náluk is elfogadják az orvosi recepteket, de enélkül is lehet majd vásárolni bizonyos gyógyszereket és egészségügyi készítményeket, kozmetikai termékeket. A zentaiak számára hűségprogramot is elindítottak, vagyis az itt élők 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a nem receptköteles termékeket, és egy ajándékkártyát is kaphatnak, amire jegyzik, hogy mikor váltottak ki receptköteles gyógyszereket, s ezek után 300 dináros értékben vásárolhatnak más dolgokat – nyilatkozta Bogdan Cvejić a gyógyszertár-lánc tulajdonosa, aki arról is beszámolt, hogy jelenleg tíz alkalmazottal dolgoznak.