2024. április 18., csütörtök

Újvidéken is kiosztották a táskákat

A város területén 27 magyar kisdiák vehette át az MNT iskolakezdési ajándékát

A Magyar Nemzeti Tanács Vackorprogramjának két fő tevékenysége a magyar tannyelvű óvodai csoportok, illetve általános iskolába való beiratkozás népszerűsítése. A Magyar Nemzeti Tanács az idén tizenegyedik alkalommal biztosít beiratkozási tanszercsomagot Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapnak a közreműködésével, a budapesti Rákóczi Szövetség jóvoltából pedig iskolatáskát ajándékoz a leendő elsős kisdiákoknak. Az újvidéki elsősök tegnap lapunk székházában vehették át csomagjaikat.

– Nagyon örülök, hogy a Magyar Szó székházában került sor az iskolatáskák kiosztására, hiszen a jövőben a Magyar Szó épülete új tartalommal bővül, iskoláskor előtti intézmény nyitja meg kapuit. Ezért is fontos, hogy a magyar közösség, a szülők közelebb érezzék magukhoz ezt az épületet, ami nem mellesleg kiváló helyen van Újvidéken – emelte ki Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke.

Újvidéken három általános iskolában tanulhatnak a gyerekek magyarul az idén. A József Attila Általános Iskolába 9, a Petőfi Sándor Általános Iskolába 8, a Sonja Marinković Általános Iskolába 6 elsős iratkozott be, a tiszakálmánfalvi Ivo Andrić Általános Iskolában pedig 4 magyar gyermek indul első osztályba.

Az ünnepségen részt vett Vicsek Annamária oktatási államtitkár, valamint Kiss Gyula és Ladisity Melinda, Újvidék város képviselői is.