2024. március 29., péntek

Gazdag lesz az Expo

Szeptember 10-e és 12-e között tartják meg a topolyai gazdasági és mezőgazdasági kiállítást

Topolyán a községnapi rendezvénysorozat keretében 17. alkalommal szervezik meg szeptember második hétvégéjén a hagyományos Gazdasági és Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt, vagyis az Expót. Slingár Irén, a fő szervező Topolyai Termelők Egyesületének elnök asszonya elmondta, hogy hatalmas a gazdasági és az ipari szféra érdeklődése az Expo iránt, illetve hogy a kiállítás mellett több más rangos konferencia házigazdái is lesznek.

– A fő helyszín a topolyai Piac Közvállalat nagycsarnoka és a környéke lesz. Ezúttal is számos érdekességgel, kísérő tartalommal igyekszünk vonzóvá tenni a programokat, az egyik ilyen lesz a helyi termékek sátra vagy a szoláris panelek bemutatója – nyilatkozta Slingár Irén, aki hozzátette, hogy már 220 fölött jár a regisztrált hazai és külföldi résztvevők száma, és a tapasztalataik szerint sokan kivárják az utolsó pillanatát a jelentkezési határidőnek.

– Szeptember 10-én 10 órakor kezdődik a Capriolo étteremben a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma, illetve a vajdasági társszervezetek regionális ülése a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében. Az Expo ünnepélyes megnyitója 14 órakor startol köszöntőkkel és művelődési programmal, majd 15 órakor a nagycsarnok emeleti termében az Európai Vállalkozó Hálózat kezdeményezésének a bemutatása indul a Pannonreg szervezésében. Szombaton a Művelődési Ház moziteremében kezdődik 10 órakor a Kárpát-medencei szürkemarha-egyesület konferenciája, érdekes könyvbemutatóval és más tartalommal. Ennek mentén nagy hangsúlyt fektetünk majd az egészséges életmódra, illetve az egészséges élelmiszerek bemutatására. A látogatóknak lehetőségük lesz megismerkedni ezekkel az ízekkel. Majd 15 órai kezdettel a piaccsarnok emeleti nagytermében a Modern agrár- és feldolgozóipari technológiák a piacképes mezőgazdaságban című tanácskozás kezdődik meg a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében. Szintén szombaton 15 órától körülbelül 18 óráig bonyolítjuk le a helyi termékek kóstolóját – mondta el Slingár Irén, majd azt is hozzátette, hogy a zárónapon is nagyon sok látogatóra számítanak, hiszen egy időben bonyolódik majd le a népszerű topolyai vásárral.

Vasárnap kerül kihúzásra a tombola, amelyet a látogatók között sorsolnak ki, és a pálinkaverseny győzteseit is kihirdetik.

– Támogatóinknak köszönhetően ezúttal is értékes ajándékokat sorsolunk ki, a Capriolo Kft. kerékpár-felajánlása lesz majd a főnyeremény. Illetve kihirdetjük a pálinkaverseny nyerteseit, amire még mindig várjuk a mintákat. Félliternyi pálinkát kell eljuttatni a nevezési díjjal együtt Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének az irodájába, a Fő utca 12. címre, mindennap 8-tól 12 óráig. Ezzel kapcsolatban bővebb információt lehet kapni a 024/711-020-as elérhetőségen. Az Expón jelen lesz, illetve főz a népszerű Konyhácska (Kuhinjica) című televíziós műsor csapata – tette hozzá a rendezvény fő szervezője.

– Topolya legjelentősebb gazdasági, mezőgazdasági és ipari találkozóját társszervezőinknek és önkénteseknek köszönhetően tudja zökkenőmentesen sikerre vinni a Topolyai Termelők Egyesülete, így köszönjük Topolya Község Művelődési Háza, Topolya Község Vállalkozóinak Egyesülete, a Topolyai Gazdakör, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezete, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a palicsi V-Land Kft., emellett Topolya község önkormányzata, a topolyai helyi közösség és a Komgrad Kommunális Közvállalat, valamint a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködését – mondta végül Slingár Irén.