2024. március 28., csütörtök

Állásbörze Topolyán

Mintegy háromszáz munkahelyet kínálnak

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat észak-bácskai részlege pénteken állásbörzét rendez Topolyán. Ez lesz a körzet területén idén az egyetlen ilyen jellegű rendezvény.

Szécsi Erdmann Elvira, a szolgálat munkaügyi tanácsosa elmondta, hogy ebben az évben a körzet területén nem terveznek másik hasonló rendezvényt, ezért ide várják majd a munkát keresőket három község területéről. 18 munkaadó jelezte részvételét, és mintegy 300 különböző profilú munkahelyet kínálnak majd fel.

A topolyai állásbörzét a Művelődési Ház kiállítótermében tartják meg 10 órától 13 óráig.

A munkaügyi tanácsos elmondta azt is, hogy 8357 munkanélküli személyt tartanak nyilván az észak-bácskai körzet területén. Ezek közül 4850 a szabadkai község területén szerepel a listán. 1987 a topolyai község területén és 1520 a kishegyesi község területén szerepel a nyilvántartásban.

Gyári munkásokat, varrónőket, húsipari dolgozókat, szakácsokat, pékeket, kereskedőket, kereskedelmi előadókat, villanyszerelőket keresnek, valamint egyéb profilú munkatársakat az eddig bejelentkezett cégek, vállalkozók és intézmények.

Szécsi Erdmann Elvira arra is felhívta a figyelmet, hogy ajánlatos előre megírt és több példányban kinyomtatott önéletrajzzal érkezni a helyszínre a hatékonyabb álláskeresés és kommunikáció érdekében. A szolgálat munkatársai igény esetén segítenek a börzét megelőző napokban a munkanélkülieknek, munkát keresőknek az életrajz elkészítésében. Mindenki bizalommal fordulhat a községében működő kirendeltségek munkatársaihoz. Azt is kiemelte, hogy az ilyen rendezvény alkalmat nyújt, hogy nagyszámú munkaadó kínálatát ismerjék meg a munkát keresők. A börze nélkül ennyi cég képviselőjével csak több hét, akár több hónap alatt találkozhatnának a munkát keresők. Éppen ezért jó alkalom, és ezért is érdemes azoknak is ellátogatni a rendezvényre, akik nem tartoznak a munkanélküliek kategóriájába, de valamilyen oknál fogva most munkahelyet szeretnének váltani.