2024. április 25., csütörtök
14. HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOK KÚLÁN

Gazdag programokkal várják az érdeklődőket

A 14. Hagyományőrző Napok hagyományos rendezvényt szeptember 3-án és 4-én tartják meg Gödörben. A szervezők elmondták, a terepet rendbe tették és mintegy 1500 fős vendégseregre számítanak.

Pénteken, szeptember 3-án 18 órakor a Művészeti Galériában megnyílik dr. Vadász Mária kalocsai nyugalmazott orvos, amatőr festő tárlata. Ezután 19.30-kor a Gödörben lévő színpadon a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület Soma színtársulata bemutatja a Kakuk Marci című színdarabot, amelynek rendezője Hajvert Ákos.

A szombati program10 órakor gyermekfocitornával kezdődik és az esti mulatsággal szinte éjfélig tart. A szervezők elmondták, hogy a fiatalok számára szervezett tornára a kalocsai Méhecskék SE focicsapata is benevezett.

A Gödörben a birkapaprikás-főző verseny résztvevői számára a gyülekező délben kezdődik, 13 órakor kezdődik a régi mesterségek bemutatója, valamint a gyermekek számára a különböző műhelymunkák.

A főzőverseny 14 órakor lesz, közben újabb kísérőrendezvényeket – középkori hagyományos bemutatót, továbbá kötélhúzást – is beiktattak. A színpadon a kultúrműsor 16 órakor indul, előtte Kúla polgármestere, valamint Kalocsa város alpolgármestere köszönti a versenyzőket és a vendégeket.

A műsorban a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület tánccsoportja mellett a Népkör MMK több csoportjának produkcióját láthatják, továbbá Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából is várnak vendégeket.

A jó hangulatot fokozza az élőzene, továbbá a szervezők várják azokat is, akik nem főzni és enni, csupán szórakozni szeretnének.