2024. március 29., péntek

Új rendőrállomás a Munkás utcában

A beruházás mintegy 170 millió dinárba kerül

A városi önkormányzat és a Belügyminisztérium közösen fogja anyagilag támogatni a Munkás utca 32.-ben található új rendőrállomás felépítését. A közös támogatásról szóló szerződést tegnap a Városházán Miloš Vučević polgármester és Aleksandar Vulin belügyminiszter látta el kézjegyével.

A polgármester elmondása szerint ez lesz a város legnagyobb rendőrállomása.

– A Belügyminisztérium 140 millió dinárt különített el, ezt a város költségvetésébe utaltunk át, majd a Tulajdoni Hivatalon keresztül fogunk felépíteni egy teljesen új rendőrállomást a Munkás utca 32.-ben. A városi önkormányzat a berendezésére további 30 millió dinárt különített el, az a célunk, hogy a rendőrség számára a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsuk, ezzel egyúttal a polgárok is nagyobb biztonságban lesznek – mondta Vučević.

Hozzátette, hogy a város hálás a Belügyminisztériumnak, hiszen partnerként működött együtt, amikor az Epic Games vállalatának igyekeztek megfelelő helyet találni. Elmondása szerint mindenki láthatja, hogy növekedett a biztonság a város és Szerbia utcáin, és gratulált a belügyminisztériumnak az előző időszakban elvégzett nagy méretű akciókért.

– Újvidéken kétezer lakást osztunk ki a biztonsági szolgálatok tagjainak számára. Fontos szempont, hogy növekedjen a rendőrök életszínvonala, mivel ez egy jelentős láncot alkot a bűnözők elleni harcban – jelentette ki Vučević.

Vulin belügyminiszter kiemelte, hogy a munkálatok elvégzésének határidejét két évben állapították meg, de reményét fejezte ki, hogy sikerül határidő előtt átadni a rendeltetésének.

– Az új rendőrállomás lehetővé teszi a benne dolgozók számára a minőségibb munkát és ezáltal közelebb kerülhetnek a polgárokhoz is. Aleksandar Vučić államfő beruházásainak köszönhetően a rendőröknek még sosem volt ilyen magas életszínvonaluk, és továbbra is azon dolgozunk, hogy javítsuk a helyzetüket. Vučić elnök kezdeményezése, hogy lakásokat építsünk a biztonsági szolgálatok tagjai számára, az első szervezett megoldást jelenti a szocialista Jugoszlávia ideje óta – mondta Vulin.