2024. április 23., kedd

Hagyományőrző napok Szabadkán

A hivatalos megnyitót pénteken 20 órai kezdettel tartják meg a város főterén

Pénteken kezdődik és 18-áig tart városunkban a Hagyományőrző Napok 2021 elnevezésű rendezvény, amelyet az Észak-bácskai Körzet Szerb Egyesületeinek Szövetsége szervez. Az eseménysorozat keretében koncerteket, könyvbemutatókat és jótékonysági rendezvényeket tartanak. A rendezvény részletes programját tegnap sajtótájékoztatón Borivoje Vukajlović, a szövetség elnöke, és Tode Nikoletić, a Hagyományőrző Napok programigazgatója ismertette.
A Hagyományőrző Napok első napját a gyermeknek szentelik, amikor is a nagyfényi általános iskola diákjait szórakoztató műsorral, valamint könyvcsomaggal lepik meg. A hivatalos megnyitót pénteken 20 órai kezdettel a város főterén tartják meg, amelynek keretein belül többek között a Zeneiskola diákjainak fellépését és a Fenečki Biseri együttes koncertjét tekintheti meg a közönség. Szombaton 18 órától több előadó is fellép a főtéren felállított színpadon, többek között Ljubomir Pavlović, aki guszlán játszik majd. 11-én 9 és 11 óra között a Galéria Hotel átriumában önkéntes véradási akciót tartanak. A rendezvénysorozat szeptember 18-án a 10 órától a Pešta Csarnokban megrendezett sportnappal zárul.
Rossz idő esetén a hivatalos megnyitót a Városháza dísztermében, a többi rendezvényt pedig a Jadran színpadán tartják meg.