2024. március 29., péntek

Helló, Kanizsa!

Mobil applikáció a magyarkanizsai idegenforgalom fejlesztésére

Magyarkanizsa önkormányzata az idegenforgalmi fejlesztések sorában elindította a Helló, Kanizsa! mobil applikációt, amely egy internetes adatbázisba gyűjti, és felhasználóbarát módon tálalja az idegenforgalmi szolgáltatók közérdekű adatait és a község látnivalóit. Ezzel kapcsolatban tartottak kedden délelőtt sajtótájékoztatót az illetékesek.

Újvári Zsombor, Magyarkanizsa községi tanácsának idegenforgalommal megbízott tagja az eseményen elmondta, hogy az önkormányzat az elmúlt években nagyon nagy hangsúlyt fektetett a turisztikára. Emlékeztetett, hogy korábban már létrejött egy honlap Helló, Kanizsa! elnevezéssel, és ezt igyekeznek folyamatosan frissíteni. A könnyebb elérés érdekében hozták létre a mobil applikációt, amely már letölthető a Google Play áruházból. Úgy vélik, hogy ez nemcsak a turisták számára lehet vonzó, hanem a helybéli polgároknak is. Újvári hozzátette, hogy terveik szerint a különféle intézmények bejáratára is kikerül egy Helló, Kanizsa! feliratos matrica, amelyről egy QR-kód segítségével egyszerűen le lehet tölteni az applikációt, ingyen.

– Magában a programban egyebek mellett nevezetességek, látványosságok, vállalkozók elérhetőségei találhatók szerb és magyar nyelven. Fényképek tekinthetők meg az adott helyről, látványosságról, emellett van egy olyan lehetőség is, hogy felkínálja a legrövidebb útvonalat, amelyen a böngésző eljuthat az adott helyszínre, akár gyalog vagy autóval – magyarázta Újvári Zsombor.