2024. április 19., péntek

Egész évben működhet a vásártéri uszoda

Befedik a vásártéri uszoda kültéri medencéjét, amely lehetővé teszi, hogy a sportlétesítmény egész évben működjön. A munkálatok kivitelezője a belgrádi Alex E&C és a szlovéniai Duol cég.

A beruházás értéke 155,8 millió dinár, ami csak néhány ezer dinárral kevesebb a becsült értéknél. Ezek a cégek voltak az egyetlen ajánlattevők a pályázaton. A szlovén cég építi a balloncsarnokot, ami a munkák értékének csaknem egyharmadát teszi ki, a belgrádi cég pedig elvégzi a többi munkát.

A csarnok 59,7 méter hosszú, 28,8 méter széles és kilenc méter magas lesz. A medence körül 700 négyzetméternyi csempét raknak le.

A meglévő létesítmény műszaki helyiségei egyes részeinek felújítását is tervezik. A medencébe új víztisztító rendszert, vízszabályozó rendszert, valamint a medence karbantartására szolgáló egyéb berendezéseket telepítenek. A helyiségek felújításával és a szabadtéri medencével kapcsolatos munkálatok elvégzésének határideje 120 nap.  A városvezetés márciusban fogadta a el a medence befedésének tervét. A város a futaki fedett medence előzetes tervezetén is dolgozik, valamint folyamatban vannak a Vojvodina Sport- és Üzletközpont nemrég minőségtelenül felújított fedett uszodáinak helyrehozási munkálatai is.