2024. április 20., szombat

Októberben megnyílik a felújított limáni egészségház

Több mint egy és fél év után őszre újra fogadja a polgárokat a limáni egészségház, jelenleg folyamatban van az objektum felszerelése, amelyre 49,9 millió dinárt költenek.

A Lázár cár sugárút 77.-ben működő egészségház felújítása 2020 februárjában kezdődött el, és hamarosan befejezik a munkálatokat. Dr. Veselin Bojat, az Újvidék Egészségház igazgatója elmondta, jelenleg az utómunkálatok folynak az egészségház körül, rendezik az objektum körülötti területet, szeptemberben megkezdődhet a beköltözés, a polgárokat pedig októbertől fogadják.

Az egészségház új berendezésére az Újvidék egészségház 49,9 millió dinárt költ, az intézmény által kiírt versenypályázaton a DES Sunce 021 vállalat győzött, ami azt jelenti, hogy a bútorok beszerzésén, szállításán kívül ők szerelik majd össze a különféle bútorelemeket, és rendezik az objektum belső terét.

Bojat kifejtette, a felújított limáni egészségház minden polgár szükségleteit kielégítheti, a felvonókban pl. olyan székeket helyeznek el, amelyeknek magassága igény szerint állítható.

A versenypályázati dokumentációból kiderül, hogy a belteret univerzális dizájn alapján rendezik be, természetesen betartva azokat a legújabb trendeket, amelyeket az egészségházakban alkalmaznak világszerte – olvasható a Dnevnik napilap honlapján. A termek és a szobák felszereltsége között megemlítik az új irodai asztalokat, amelyeknek lesz külön tárolója a számítógépek számára, szekrényeket, komódokat, vitrineket, ruhaakasztókat stb.

A pihenésre előrelátott szobákban helyet kapnak a konyhai berendezések, mosogatók, hűtőszekrények, ebédlőasztalok és a villanytűzhelyek is. Az egészségházban mellékhelyiségeket is kialakítottak, itt lesznek a dokumentumok tárolására alkalmas szekrények, polcok, fiókok. A gyerekorvosi részlegben a gyermekek számára székeket és asztalokat, valamint interaktív paneleket helyeznek el.

Az Újvidék Egészségház többek között több mint 200 különböző nagyságú asztalt, 300 szekrényt, 250 gardrób szekrényt, kb. 680 széket, 400 különféle bútort és felszerelést vásárol.

A limáni egészségház teljes felújítása összesen 826 millióba dinárba kerül.