2024. április 19., péntek
SPORTBULVÁR

Schumacher felesége mesélt a legenda állapotáról

Megjelent a Michael Schumacher életéről szóló, szeptember 15-étől megtekinthető Netflix-dokumentumfilm ajánló videója. A képsorok láttán már alig várják a bemutató napját a Formula–1 német legendájának rajongói, hiszen a magánéletéről titkolózó család jóvoltából soha nem látott felvételek kerülnek nyilvánosságra többek között Schumi gyerekkoráról, esküvőjéről és családjáról.

A 2013-as síbalesetében súlyos koponyasérülést szenvedett, otthonában ápolt hétszeres világbajnok felesége, Corinna Schumacher is beszél a kedvcsinálóban.

„Egyszerűen éreztem, hogy ez valami különleges. Azt hiszem, a lelki ereje miatt. Rendkívül erős. Még ma is minden egyes nap megmutatja nekem, mennyire erős" – mondta a kapcsolatukról az asszony, aki 1995-ben ment feleségül a pilótához, és két gyerekük született.

Természetesen a 24 éves sikeres westernlovas, Gina és a 22 éves F1-versenyző, Mick Schumacher is nyilatkozik a világhírű családfőről, csakúgy, mint a sztár apja, Rolf Schumacher.



Félmeztelenül ment a sajtótájékoztatóra

A belga Antwerp csapat dán edzője a csapata Európa-liga-selejtezős győzelme után kis híján meztelenül ment el a sajtótájékoztatóra, mindössze egy szál törölköző takarta el férfiasságát. Brian Priske a mérkőzés előtti este fogadott egyik játékosával, hogy amennyiben 3:0-ra nyernek, ezzel ledolgozzák az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányt és továbbjutnak, akkor ruha nélkül áll ki a sajtó elé.

A meccs után a dán csapat edzője betartotta a korábban tett ígéretét, és szinte teljesen meztelenül ment az újságírók elé, hogy válaszoljon a kérdésekre. – Igaz, csak tizenegyesekkel jött a siker, de állom a szavam. Ezek a képek most biztosan bejárják a világot – mondta, miközben egy szál törölközőben válaszolt az újságírók kérdéseire.

Brian Priske betartotta az ígéret (Fotó: Daily Advent)

Brian Priske betartotta az ígéret (Fotó: Daily Advent)



Federert bűntudat gyötri

Máig kínzó emlék Roger Federer számára egykori edzője és egyben barátja, Peter Carter halála. A svájci teniszező eleinte még bűntudatot is érzett a korábbi játékos 2002-es szörnyű tragédiájáért – derül ki egy, a világsztárról szóló új életrajzi könyvből (Christopher Clarey: The Master – azaz A Mester).

Az akkor 37 éves trénernek ugyanis a pályája elején járó tanítványa ajánlotta – sőt, Federer édesanyja, Lynette szervezte meg –, hogy Dél-Afrikába utazzon nászútra. Ott aztán egy nemzeti parkban halálos autóbalesetet szenvedett: a dzsipjével lezuhant egy hídról. Federert még most, túl a negyvenen is mélyen érinti ez a szörnyű emlék. Nemrég egy CNN-interjúban meg is könnyezte, hogy fölidézte a történteket.

A könyv szerzője szerint Federert a 21. születésnapja előtti napokban teljesen padlóra küldte Carter tragédiája. A bánat és a bűntudat egyformán bántotta. A teniszező akkor éppen Torontóban versenyzett (már a Cartert nemrég váltó Peter Lundgren irányításával). Amikor SMS-t kapott a hírről, sírva rohant a szállodába.

– Roger teljesen padlóra került. Ez látszott a testbeszédén, és képtelen volt abbahagyni a könnyezést. Azt hiszem, az egész temetési szertartást végigsírta, másfél órát. Látni is rossz volt a bánatát. De azt hiszem, Roger akkor vált férfivá. Gyakorlatilag az volt az első alkalom, hogy valami szörnyűségen kellett átmennie. Addig gyorsan bekerült a top százba a világranglistán, sok pénzt keresett, a családjában mindenki egészséges volt, a szülei nem váltak el, és akkoriban már Mirkával (a későbbi feleségével) járt. Szóval minden szép és jó volt. Erre elveszítette az egyik legfontosabb embert az életében – emlékezett vissza az egykori párospartner, Yves Allegro.



A nagy bunyós nem szereti a ringlányokat

Khabib Nurmagomedov szerint a ringlányok teljesen haszontalanok, és igazából kényelmetlenül érzi magát miattuk az oktagonban – írja a The Sun.

– Mi a funkciója a ringlányoknak? – kezdte a nemrég visszavonult orosz MMA harcművész. – Mit tesznek hozzá a sportághoz? Megmutatják, hogy a második menet következik? Ennyi? Valaki árulja már el! Tudom, hogy a sportág múltjában is szerepeltek, de éppen azért olvasunk történelmet, hogy ne kövessük el újra a régi hibákat. Szerintem haszontalanok – magyarázta az orosz.

Hozzátette, az ő meccsein nem lesznek ringlányok a jövőben. Az UFC korábbi könnyűsúlyú bajnoka veretlenül vonult vissza, a jövőben már csak promóterként tevékenykedik.

A ringlányok először a hatvanas években, a Las Vegas-i ökölvívó-meccseken tűntek fel.