2024. április 26., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Köszönet

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Itt vagyok ismét, Micus, a múltkor beszélgettünk, megkaptam a hálakövet, elkezdtem mondogatni az imát és a meditációt, sőt érzem is a vibrálást, az energiát a testemben meditáció közben. De kérem, magyarázza el, hogyan érezzek hálát, amikor nem érzek, mert úgy gondolom, nincs miért éreznem. Hogyan és miért lehetnék hálás, amikor nem látok semmi olyan nagy valamit, nem történt velem semmi, ami olyan nagyon jó lett volna. Hogyan és mi miatt lehetnék hálás?
– Ha ön nincs tudatában annak, hogy mije van, nem érezheti át a hálát, nem tudja azt megbecsülni. Sajnos sokan akkor értékelik azt, amijük volt, amikor már azt elveszítik. Sokan pont azért is veszítik el, mert nem értékelték eléggé. Ha nem vagyunk tudatában annak, amink van, akkor egyre csak a hiányra gondolunk, arra, amink nincs. Így nemcsak, hogy azt nem tudjuk bevonzani, amink nincs, hanem azt is elveszítjük, amink van. Tehát, nézzük, mennyire van ön tudatában annak, amije van. Lássuk csak. Minden reggel, a saját ágyában, a saját otthonában ébred? Legyen hálás, hogy van hol aludnia, kényelmes, tiszta, puha ágyban. Legyen hálás azoknak a munkásoknak, akik az ágyát, a párnáját készítették. Ha van önnek saját háza, azért pedig mélyen legyen hálás. Ha a ház nem az öné, akkor is lakhat benne, van fedél a feje fölött, ekkor ezért legyen hálás. Ha van társa, érte is legyen hálás. Nem tökéletes? Nos, senki sem az. Mégis ott van ön mellett, s biztos, hogy valami jó ebből is származik vagy származott. Jusson eszébe valamilyen szép közös élmény, s legyen hálás értük. Van kihez szólnia, van kit megkérni valamire, vagy egyszerűen átölelni néha. Vannak gyermekei, családja, barátai? Legyen hálás értük, mert sokan mindent megadnának, hogy legyen nekik. Fel tud kelni? Van lába, keze, ereje? Legyen ezért is nagyon hálás, mert sokan nem tudnak felkelni sem. Ameddig az ember szabadon ugrabugrál, rá sem gondol arra, mennyit jelentene ez egy sérült lábúnak. Kényelmesen elrendezi magát a fürdőszobában? Legyen hálás, hogy van fürdőszobája, a csapból folyik a víz, nem kell a kútra menni, cipelni, melegíteni a fürdővizet. Nem kell télen a hóban hátrakocogni a kinti vécére, hiszen ott a fürdőszobai! Hálás lehet érte. Kávézna, reggelizne? Legyen hálás, hogy meg tudta venni ezeket a dolgokat. Legyen hálás, hogy van étele, itala, legyen hálás azoknak is, akik az ételt elkészítették, legyen hálás a kereskedőknek, akiktől megvehette, legyen hálás, ha kocsival hazahozhatta. Lassan haladt, mert dugulás volt a közlekedésben? Hányan várnának szívesen, akár étlen-szomjan órák hosszat, ha saját kocsijuk lenne? De sokan egy kerékpárért is hálásak lennének. Dolgozni kell menni? Nem szereti a munkáját? Örüljön, hogy van munkája, hányan munka nélkül maradtak, vagy olyan helyen laknak, ahol nincs munka. Örüljön, hogy megkeresi a pénzt, amiből azután normálisan megélhet. Fizetni kell a számlákat? Igen, léteznek emberek, akiknek nem jön sem villanyszámla, sem telefonszámla, sem tévéelőfizetés, sem vízszámla. Vajon nekik jobb? Hát nem jobb, mert ez azt jelenti, hogy nincs áramuk, nem használhatnak elektromos készülékeket, nem nézhetnek tévét, nem világíthatnak este, nem folyik a csapból a víz... Tehát legyen hálás minden egyes számláért. Érti már végre, hogy mi mindenért lehet ön hálás?
– Értem én, mindez igaz, de vannak emberek, akik gazdagabbak, jobb munkájuk van, jobb párjuk...
– Mindig is lesznek önnél gazdagabbak is, szegényebbek is, jobbak is, rosszabbak is, szebbek is, csúnyábbak is. Ha ön elégedetlen, akkor a hiányra koncentrál, s még ennyije sem lesz, mint most van. Ha viszont hálás azért, amije van, akkor egyre több adatik meg önnek. Ez a vonzás és a hála törvénye. Ez a Bibliában is és az életben is így van megírva, hogy akinek van, annak még több adatik meg, akinek nincs, attól az a kevés is elvevődik. Ez főleg a hálára vonatkozik, ha ön hálás, több olyasmi adatik önnek, amiért hálás lehet, ha pedig hálátlan, nem érdemli meg azt sem, amije van, s el is veszti majd.
– Értem már. De például hogy tudnám szaporítani a pénzemet, miért legyek hálás? Nem hiszem, hogy a fizetésemet fel fogják emelni. Látja, külföldön mennyivel többet keresnek, ez az ország az oka mindennek, no meg a főnököm. Igaz, a párom is vétkes, mert annak idején...
– Álljunk meg, ne okoljon másokat a saját problémái miatt, és ne sorolja mindazt, ami önnek nem jó. Ha süt a nap, melegünk van, ha esik az eső, megázunk, ha fúj a szél... Álljunk már meg! Ha a hibákra összpontosítunk, az halmozódik, sokszorozódik az életünkben. Ha a jóra, akkor pedig az jelenik meg. Ilyen egyszerű. Tehát a pénz a legnagyobb gond pillanatnyilag? Több forrásból jöhet még pénz, nemcsak fizetés által, akár pluszmunka, az ön tudása, tehetsége, hobbija által, esetleg ajándék vagy nyeremény formájában is.
– Én még senkitől sem kaptam pénzt vagy értéket ajándékba.
– Álljunk meg egy pillanatra! Gondoljon a gyermekkorára, amikor még nem kellett önnek gondoskodnia a pénzről. Amikor eszébe jut bármi, amikor ön helyett más fizetett, mondjon egy hálát. Tehát, volt-e önnek elegendő étele? Mondja ki, hogy hálás érte. Volt-e önnek otthona? Mondja ki, hogy hálás érte. Járt iskolába? Voltak füzetei, könyvei, színesei? Mondja ki, hogy hálás érte. Ruhája, cipője, amelyeket nagyon hamar kinőtt? Mondja ki, hogy hálás érte. Esetleg nyaraláson is volt? Hála...Volt születésnapi tortája, ajándéka? Hála... Esetleg játékai, biciklije, háziállata? Hála... Netán sportolt, esetleg zenélt? Biztos használta az áramot, a vizet, néha utazott? Látja, ez mind pénzbe került, s ezt szüleitől, nagyszüleitől kapta.
– Igaza van. Ha belegondolok a dolgokba, tényleg hálás lehetek, s most már át tudom érezni. Köszönöm! Ni csak, önnek is hálás vagyok, annak is, hogy van telefonom, s beszélhettünk!
– No látja, megértette ön a lényeget. Elmondom, hogy hogyan készítse el a mágikus pénzvonzó papírpénzét, s adok néhány hatásos rítust is a pénzvonzásra. Ez felgyorsítja a hatást, ám a hálakőszertartást ne hagyja abba legalább 33 napig.