2024. április 16., kedd

Csapolt helyett dobozos

Tűzijátékkal és sörivó versennyel kezdődött a nagybecskereki Sörnapok

Szerdán este Nagybecskereken megkezdődött a 36. Sörnapok. Vasárnapig gazdag zenei műsor mellett a látogatók a legkülönfélébb sörfajtákban és ínyencségekben válogathatnak. Számos kísérőrendezvény is lesz, kezdve a folklórfesztiváltól, a gyermekprogramoktól át a kirakodóvásárig.

Ünnepi megnyitóval, tűzijátékkal és a sörivók versenyével kezdődött Nagybecskerek legismertebb vendéglátóipari rendezvénye, amelyet a tavalyi kihagyás után a járványügyi intézkedések betartásával tartanak meg. A becskereki Sörnapok az idén immár a második felnőttkorát ünnepelheti.

– Szervezőként és becskerekiként büszkék vagyunk erre a tényre. Reméljük, hogy minden a legnagyobb rendben fog lezajlani. Professzionális és maximális odafigyeléssel végeztünk el minden előkészületi feladatot, karöltve a várossal, a városi intézményekkel és a közvállalatokkal. Mindent megtettünk. A biztonsági intézkedések a lehető legmagasabb szinten vannak – nyilatkozta Zoran Ljubotina, a helybeli Turisztikai Egyesület igazgatója.

Az időjárás egy kicsit belerontott a rendezvény menetébe. Az eső miatt például a bejelentett időpontban elmarad az ingyen sör osztása, amit tegnap délelőtt bepótoltak. Ezúttal a város utcáin nem csapolt, hanem dobozos sört osztogattak az érdeklődőknek.

– Abban bízunk, hogy az időjárás nem rontja el a látogatók és a vendégeink kedvét. Ma kezdődött és vasárnap zárul a rendezvény. Arra kérem polgártársaimat, hogy mutassuk meg, hogy képesek vagyunk szórakozni, vigadozni, és ezt a hangulatot átvinni a vendégeinkre is. Ugyanakkor felelősségteljesen kell hogy viszonyuljunk a járványügyi szabályok betartását illetően – mondta Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere a rendezvény megnyitása után.