2024. április 19., péntek

Közlekedési dugók a limáni körforgalomnál

Újvidék egyik forgalmasabb pontjánál óriási a fennakadás

Az Európa sugárút kezdeténél, a körforgalom előtt részleges útlezárás van érvényben, mert munkálatok folynak az úttesten.

Az útlezárás miatt óriási forgalmi dugók alakulnak ki a Lázár cár sugárút és a Dusán cár utca kereszteződésénél, valamint az Ivo Andrić, a Hős Pinki utcák és a Pál pátriárka sugárút kereszteződésének környékén. A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban a 021.rs portálnak elmondták, hogy az útlezárásra azért volt szükség, mert a szóban forgó útszakaszt feltörték, új vízvezetéket és szennyvízvezetéket építenek, valamint új közmegvilágítást helyeznek el az Arany János utcában, valamint a Hős Pinki és a Dusán cár utcák bizonyos részeiben.

A munkálatok kivitelezője a Put-invest vállalat, ők nyerték meg ugyanis az önkormányzat által kiírt pályázatot. A munkálatok február 8-án kezdődtek, de hamarosan kénytelenek voltak szüneteltetni a rekonstrukciót, mert a közelben lakóépület épül.

– A munkálatokat ideiglenesen leállítottuk, mert egy hatalmas lakóépületet építenek a közelben, ezért a terephez nem tudtunk hozzáférni. A munkálatokat augusztus 24-én folytattuk, mert a szóban forgó útszakaszon most már nem végeznek egyéb munkálatokat. Jelenleg a szennyvízhálózaton dolgozunk, ezért az Európa sugárúton lezártuk az egyik forgalmi útsávot. A munkálatokat a hétvégén befejezzük, úgyhogy hétfőtől megszűnik a forgalmi korlátozás – üzenték a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban. Elmondták még azt is, hogy az Arany János utcában folytatják az úthálózat megépítését, de ez nem lesz kihatással az Európa sugárúton közlekedőkre. A hivatalban arra kérnek mindenkit, hogy legyenek türelmesek és megértőek, és ha tehetik, hétfőig kerüljék el a munkálatok környékét!

Az Avenija Garden Residence épületegyüttes körül zajló munkálatok értéke 72,2 millió dinár, a munkálatok befejezésének a határideje 210 nap.