2024. április 20., szombat
Mavrák Béla fellépése Nagybecskereken

Telt ház a főtéren

Csütörtök este újra Nagybecskereken lépett fel Mavrák Béla operaénekes. A helybeli Filharmonikus Zenekar kíséretével latino dalokat énekelt. A hangverseny az utóbbi évek egyik leglátogatottabb zenei rendezvénye volt a városban.

A Sörnapok zenei programját a szokások szerint nagybecskereki Filharmonikus Zenekar nyitja meg. Most külön fontossága volt a 60 tagú zenekar hangversenyének, hiszen ez azt is jelenti, hogy a zenekar létezik és dolgozik. Most is tematikus koncertet készítettek.

– Spanyol, brazil, argentin zenét választottunk. Aleksandar Kojić karmester vezényletével és Mavrák Béla, a világszerte elismert szólista közreműködésével, akinek ezúttal is köszönjük a fellépését, és büszkék vagyunk rá, hogy minden meghívásunknak eleget tesz. Számunkra ez nagy megtiszteltetés és elismerés – mondta Roman Bugar, a Nagybecskereki Filharmonikus Zenekar igazgatója.

Mavrák Béla számára is fontos volt a tegnap esti fellépés, mert hazai közönség előtt lépett fel, valamint azért is, mert másfél év után ez volt az első találkozása ekkora közönséggel.

– Itt van igazán a legnagyobb lámpalázam, a saját népem előtt énekelni. Viszont nagyon örülök neki, hogy egyáltalán valahol felléphetek. Ugyanis nálunk, Nyugaton még nem indult meg ez az egész. André Rieu-vel tavaly márciusban volt az utolsó koncertem, most pedig itt mindenki néz a Facebookon a kollégáim közül is, hogy mit csinálok, és nem mondom, hogy irigyek, inkább örülnek neki, hogy valaki legalább közöttük valahol fellépett – nyilatkozta Mavrák Béla közvetlenül a fellépése előtt.

Aki elment a hangversenyre, az nem bánta meg. Egy feledhetetlen zenei est részese lehetett, nyílt téren, kellemes időben.

– A műsor, amelyet a ma esti hangversenyre készített, meglepetés volt nemcsak nekem, hanem sokak számára is. Mert előzőleg nem nagyon volt hirdetve, hogy dél-amerikai zeneszámok szerepelnek a műsoron. De mindenesetre nagyon szimpatikus volt, és eltért az eddigi koncertektől. Én nagyon élveztem – hallottuk Balázs Józseftől.

Ha a helyzet megengedi, akkor őszre folytatódnak André Rieu hangversenyei is. A tervek szerint Tel-Avivban kezdik, majd a belgrádi Stark arénában lépnek fel, utána Szkopjéban és Szófiában.