2024. április 24., szerda

Személycsere és választási jelentés

Rendkívüli ülést tartott a kishegyesi községi képviselő-testület

Tegnap délelőtt rendkívüli, elektronikus formában lebonyolított ülést tartott Kishegyes községi képviselő-testülete. Az ülésnek 10 napirendi pontja volt, amik több témát is érintettek, köztük a képviselő-testület vezetőségét is. Sárközi István, a kkt elnöke három napirendi pontot emelt ki, a fontosságuk miatt.

Sárközi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke (Fotó: Lakatos János)

Sárközi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke (Fotó: Lakatos János)

– Szitás Angélát, a kishegyesi községi képviselő-testület titkárát felmentettük eddigi tisztségéből. Ezúton is szeretném megköszönni a munkáját a magam és az önkormányzat nevében. Ő a jövőben tovább erősíti az önkormányzat csapatát, közigazgatási szerepet vállalva. A községi képviselő-testület titkári funkcióját a továbbiakban Burány Vörös Judit tölti be, akinek a munkájához ezúton is szeretnék sok sikert kívánni. Egy hosszú jogi folyamat végéhez érve rendeztük egy önkormányzati tulajdonban lévő bácsfeketehegyi ingatlan használati jogát. Ennek értelmében a községi nyugdíjas-egyesület lesz a használója a nyugdíjasotthonnak Bácsfeketehegyen. Egy korábbi képviselő-testületi ülésen határozatot fogadtunk el a Komunál Közvállalat munkájával kapcsolatban, most pedig végzést hoztunk a közvállalat piaci rendtartásával kapcsolatban. A közvállalat kidolgozta a rendtartást, ezt átvitattuk és jóváhagytuk. Ehhez kapcsolódik egy további határozat, amely a községünk területén lévő piaci asztalok, standok és árusítóhelyek éves lefoglalásának eljárásáról szól – számolt be a kkt elnöke, mint ahogy arról is, hogy a község területén lezajlottak a helyi közösségi választások. A polgárok Kishegyes, Bácsfeketehegy és Szeghegy helyi közösségekben döntöttek a helyi közösségek tanácsának összetételéről. Ezzel kapcsolatban a helyi választói bizottságok elkészítették a jelentéseket, és erről értesítették a községi képviselő-testületet. A képviselők így betekintést nyertek a választási folyamat lefolyásába és magába a jelentésbe is, mondta el Sárközi.

A rendkívüli képviselő-testületi ülésen téma volt az önkormányzati szinten történő bérezés, vagyis a községi tanács tagjainak, a képviselő-testület és egyéb községi szervek, munkatestületek tagjainak a térítményeiről hoztak döntést, mely értelmében bizonyos koefficiensek megváltoztak.