2024. április 25., csütörtök
EURÓPAI POROND

A Fradi és a Zvezda is reménykedhet

Kisorsolták mindhárom európai klubtorna csoportkörét

Elégedett lehet a pénteki sorsolással az európai színtéren érdekelt mindkét szerb, illetve az egyetlen magyar gárda. A Crvena zvezda azok után, hogy otthon 4:0-ra verte a román CFR-t, Kolozsváron is 2:1-re legyőzte a riválist, bejutva az Európa-liga csoportkörébe, ahol az F jelű kvartettben a továbbjutásra is van esélye a portugál Braga, a bolgár Ludogorec és a dán Midtjylland mellett. A magyar bajnok Ferencváros a BL-selejtező utolsó körében kiesve automatikusan került az EL-főtáblára, ahol a G csoportban a német Leverkusen, a skót Celtic és a spanyol Betis lesz az ellenfele.

Az újonnan bevezetett harmadik rangban, a Konferencia-ligában kiharcolta a szereplés lehetőségét a Partizan, amely a portugál Santa Clara otthonában elszenvedett 2:1-es vereség után hazai környezetben 2:0-ra nyert, megfordítva a párharcot.

Csütörtök este lebonyolították a legrangosabb torna, a Bajnokok Ligája sorsolását is. A halálcsoport titulusért egyértelműen az A és a B jelű négyes vetekedhet, mindkét kvartettben két-két, végső sikerre is esélyes gárda kapott helyet.

A csoportkör beosztása, BL, A csoport: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge. B csoport: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan. C csoport: Sporting, Dortmund, Ajax, Besiktas. D csoport: Inter, Real Madrid, Sahtar, Sheriff. E csoport: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo (K). F csoport: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys. G csoport: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg. H csoport: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö.

EL, A csoport: Lyon, Rangers, Sparta (P), Bröndby. B csoport: Monaco, PSV, Real Sociedad, Sturm. C csoport: Napoli, Leicester, Szpartak (M), Legia. D csoport: Olimpiakosz, Frankfurt, Fenerbahce, Antwerp. E csoport: Lazio, Lokomotiv (M), Marseille, Galatasaray. F csoport: Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjylland. G csoport: Leverkusen, Celtic, Betis, Ferencváros. H csoport: Dinamo (Z), West Ham, Genk, Rapid (B).

KL, A csoport: LASK, Maccabi (T. A.), Alashkert, Helsinki. B csoport: Gent, Partizan, Flora, Anorthosis. C csoport: Roma, Zorija, CSZKA (Sz), Bodø/Glimt. D csoport: Alkmaar, CFR, Jablonec, Randers. E csoport: Slavia (P), Feyenoord, Union, Maccabi (H). F csoport: Köbenhavn, PAOK, Slovan (P), Lincoln. G csoport: Tottenham, Rennes, Vitesse, Mura. H csoport: Basel, Karabag, Kairat, Omonia.