2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Kialakult a csoportkör mezőnye

A playoffkör utolsó három visszavágójával lezárult a Bajnokok Ligája selejtezője, szerda este az osztrák Salzburg, a moldáv Sheriff és az ukrán Sahtar együttese csatlakozott a legrangosabb európai klubtorna főtáblájának mezőnyéhez. A játéknap legkiélezettebb csatája egyértelműen Ukrajnában – Donyeck helyett Harkovban – zajlott, ahol a Sahtar és a Monaco a hercegségi 1:0-s ukrán diadal után csapott össze. A Monaco szorult helyzetéhez képest pazarul kezdett, hiszen kevesebb mint egy félidő alatt Ben Yedder duplájával a maga javára fordította a párharc állását. A Sahtar egészen a 74. percig kereste a fél órás hosszabbítást érő találatot, ami kemény feladat volt, hiszen a vendégek is jócskán képesek voltak veszélyeztetni. Marlos gólja viszont elhozta a hosszabbítást a donyeckieknek, akik aztán a 113. percben Aguilar balszerencsés öngóljának köszönhetően megnyerték a párharcot.

Az est másik két meccsén kevesebb nyitott kérdés volt. A Salzburg 2:1-es előnnyel utazott Dániába, ahol ismét ilyen arányban múlta felül a Bröndbyt Sesko és Aaronson korai találataival. A zágrábi Dinamónak három gólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a tiraspoli Sheriffel szemben, ám a horvát bajnoktól a nagy nyomás ellenére egyetlen találatra sem futotta, így a moldovai gárda ünnepelhetett.
A csoportkör sorsolását tegnap este lapzártánk után bonyolították le.

A BL csoportkörének mezőnye: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Atlético, Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Villarreal, Inter, Milan, Atalanta, Juventus, Bayern, Leipzig, Borussia (D), Wolfsburg, Lille, PSG, Sporting, Porto, Benfica, Ajax, Zenit, Salzburg, Club Brugge, Dinamo (K), Sahtar, Beşiktaş, Young Boys, Malmö, Sheriff.

Eredmények, selejtező, playoffkör, visszavágók: Bröndby–Salzburg 1:2 (tj. a Salzburg 4:2-vel), Dinamo (Z)–Sheriff 0:0 (tj. a Sheriff 3:0-val), Sahtar–Monaco 1:2, h. u. 2:2 (tj. a Sahtar 3:2-vel).