2024. április 16., kedd

A legkorszerűbb óvoda

A napokban benépesül Szabadkán a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény

Ünnepélyes keretek között avatták fel csütörtökön Szabadkán a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézményt. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program legjelentősebb vajdasági fejlesztése valósult meg Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával, a Magyar Nemzeti Tanács és a Szekeres László Alapítvány megbízásából, a Vajdasági Magyar Szövetség meggyőző támogatásával. A beruházás értéke 884 millió forint. Az intézmény a napokban kezdi meg működését, és három óvodai és két bölcsődei csoportnak, azaz mintegy 100 magyar gyereknek tud kiemelkedő színvonalú elhelyezési és oktatási lehetőséget biztosítani. Az épület Szabadka központjában, a Radić fivérek utcában helyezkedik el.

A létesítmény gyakorlóintézményként is működik majd: a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar óvodapedagógus hallgatói itt tudják majd tölteni a szakmai gyakorlatukat.

Ótos András fotóriporter azt örökítette meg fényképezőgépével, hogy milyen feltételek várják a Vackor óvodában az ide járó magyar gyermekeket.