2024. április 24., szerda

Előzetes letartóztatásban az emberrablók

Egy 25 éves férfit három napig kínoztak és bántalmaztak

A belgrádi Felsőfokú Bírság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akiket azzal vádolnak, hogy augusztus 21-én elraboltak, majd fogva tartottak és kínoztak egy 25 éves fiatalembert. Túszukért az emberrablók a rokonoktól és batároktól 150 ezer eurót követeltek.
A Tanjug hírügynökség értesülése szerint a 44 éves M. G-t, a 30 éves F. C-t és a 31 éves A. J-t azért helyezték 30 napos előzetes letartóztatásba, mert a bíróság szerint fennállt annak veszélye, hogy befolyásolhatják a tanúkat, illetve újabb törvénysértést követhetnek el. Sőt M. G. esetében a menekülés lehetőségétől is tart a bíróság.
A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy augusztus 21-én az esti órákban az utcán betuszkolták az autójukba a 25 éves férfit, és egy belgrádi lakásba hurcolták. Itt három napon keresztül tartották fogva, miközben kínozták és bántalmazták. Az emberrablók így akartak túszuk hozzátartozóitól 150 ezer eurós váltságdíjat kicsalni.
A rendőrség szerdán közzétette az emberrablók előállításakor készült videófelvételt.
A Novosti napilap az esetet egy montenegrói, Beranéból származó fiatal férfi, Filip G. elrablásával hozta kapcsolatba, aki Željka G. fivére, az utóbbi esetében pedig a kavači (kotori) montenegrói bűnszervezettel való esetleges kapcsolatot emelte ki.
Filip G. elrablásának hátterében, a média szerint, Goran Mihajlović eltűnése áll, akinek 2019-ben veszett nyoma Belgrádban.