2024. április 19., péntek

Szeptemberben folytatódik a számlajáték

Már most több mint 6,5 millió boríték van a hatalmas medencében

Az idei Vedd el a számlát, és nyerj! nyereményjáték őszi fordulójának első húzását szeptember 18-án tartják meg – hozta nyilvánosságra a szerb kormány, amely négy éve szervezi meg a népszerű játékot annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az árnyékgazdaság elleni küzdelem jelentőségére.

Az őszi fordulóban hat húzást tartanak, és egyebek mellett összesen 30 Fiat 500L típusú személygépkocsi és nyolc fővárosi lakás talál majd gazdára. A nyereményekre azok is pályázhatnak, akik az idei első fordulóban küldték be a 10 darab számlát tartalmazó borítékokat. Az egyenként legkevesebb 100 dinár értékű pénztárgépszámlákat vagy a bankkártyás fizetést igazoló nyugtákat továbbra is külön kell borítékolni: a borítékokba az április elsejétől frissebb elismervények kerülhettek és kerülhetnek. A nyereményjátékban minden nagykorú szerb állampolgár részt vehet. A díjmentesen postázható borítékokra a feladó neve mellett rá kell írni az igazolványban szereplő címet és a telefonszámot is, címzettként pedig az „Uzmi račun i pobedi 2021” szöveget kell feltüntetni.

A lakosok a tavaszi és őszi forduló között is küldhették a borítékokat, így jelenleg több mint 6,5 millió boríték várja az első sorsolást a Szerbiai RTV stúdiójában felállított óriási medencében. A sorsolásokat ugyanis továbbra is a szerb köztelevízió műsorán követhetik az érdeklődők: az előző évekhez hasonlóan szombatonként este hat órakor kezdődik az élő közvetítés – áll a közleményben.

Ugyanitt kiemelik, hogy a nyereményjáték lebonyolítása a járványügyi előírásokkal összhangban történik. Az őszi forduló elején ismét kérik a lakosokat, hogy az otthonaikban címezzék meg a küldeményeket, a lezárásukat pedig ragasztóval végezzék el a szokásos nedvesítés helyett. A fertőzést megelőző javaslatok szerint célszerű öntapadós borítékokat használni, amelyet tiszta kézzel zárnak le és címeznek meg a lakosok. A lakosoknak bélyeget sem kell venniük: elegendő, ha a borítékot bedobják a nyílt köztereken elhelyezett postaládák egyikébe.

Mint ismeretes, a nyereményjátékot a szerb kormány a NALED (Helyi Nemzeti Gazdaságfejlesztési Szövetség) programjainak keretében szervezi meg. Az akció sikerét a népszerűség mellett az előző évek felmérései is bizonyítják: az elemzők szerint a játék ideje alatt jelentősen növekszik a számlakiadáshoz kapcsolódó mulasztások bejelentése, és megnő az általános forgalmi adó által befolyt összeg is.