2024. március 29., péntek
NAGYBOLDOGASSZONY NAPOK

Szombaton este Törökbecsén zenél az Alvin és a Mókusok

Holnap este 20 órakor a Gimnázium utcában a Kézműves sörök utcájának a megnyitásával kezdődik Törökbecsén a 27. Nagyboldogasszony Napok. A rendezvény ideje alatt a sörkedvelőknek külön programjaik – sörivóversenyek és koncertek – is lesznek.

Pénteken 15 órakor a Tisza mellett megnyílik a mezőgazdasági vásár, 16 órakor kezdődik a népművészeti bazár a központban, 16 és 20 óra között pedig a könyvtár udvarában lesznek gyerekprogramok. A halászléfőző verseny 17.30-kor kezdődik. 18 órakor tartják meg az ünnepi szentmisét a pravoszláv templomban, ugyanekkor nyit ismét a kézműves sörök utcája, és egészen hajnali egyig tart nyitva. 19 órakor a Banda drvena együttes koncertezik a Tisza-parton, majd 21.30-kor a La banda zenekar lép színpadra.

Szombaton 10 órakor nyit a mezőgazdasági vásár és a kézműves bazár, a könyvtár udvarán pedig 17 és 19 óra között várják a gyerekeket. 18 órakor nyit a kézműves sörök utcája. A rendezvény magyar fellépője az Alvin és a Mókusok nevű zenekar lesz a Tisza-parton, a koncert 20 órakor kezdődik. 21.30-kor az Ortodox Celts zenekart, 23 órakor pedig dr. Nele Karajlićot hallhatja a közönség.

Vasárnap is 10 órakor kezdődik a mezőgazdasági vásár és a kézműves bazár. Délben indul az ünnepélyes fogatfelvonulás a Tisza-parton. A könyvtár udvarán ezen a napon is 17 és 19 óra között lesznek gyerekprogramok, és a kézműves sörök utcája is ismét 18 óra és hajnali egy között várja a látogatókat. 20 órakor kezdődik Haris Džinović koncertje a Tisza-parton, 22 órakor pedig Aco Pejović lép fel. Éjélkor tűzijátékkal ér majd véget a rendezvény.

– A járványra való tekintettel lesznek biztonsági intézkedések is: a résztvevőknek és a látogatóknak 48 óránál nem régebbi PCR-teszteredményt, a fertőzésen való átesettségről szóló igazolást vagy egy a mindkét oltás felvételét igazoló dokumentumot kell felmutatniuk. A negyedik lehetőséget a helyszínen biztosítjuk: a város négy frekventált pontján ingyenes antigén teszteket végzünk. Biztos lesznek olyanok, akik emiatt inkább lemaradnak az eseményekről, de számunkra jelenleg a biztonság fontosabb, mint a profit – mondta el a sajtótájékoztatón Saša Dujin, a törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója. A kiskorúakat nem kell tesztelni, de a gyermekelőadások megtekintésekor kötelező lesz számukra a maszk viselése.