2024. április 24., szerda
MA NAGYBECSKEREKEN

Mavrák Béla operaénekes fellépése

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart a 36. Nagybecskereki Sörnapok. A két leglátogatottabb helyet – a város főtere és a Búza tér – körbekerítik, ahova azok léphetnek be, akik felvették a védőoltást, vagy pedig negatív Covid-tesztet mutatnak fel.

Ma 21 órakor, a város főterén, a nagybecskereki Filharmonikus Zenekar Mavrák Béla világhírű tenorral lép a közönség elé.
– Becskerek az a város, az a fészek, ahonnan kirepültem, hiszen innen indultam. Ha nem lettem volna itt, Becskereken, nem is lettem volna az, ami vagyok. Itt fejeztem az alsó fokú zeneiskolát, az egészségügyi középiskolát és utána Slobodan Bursać professzor, a Josif Marinković kórusnak a karmestere fedezte fel a hangomat, ez lett volna valószínűleg az utolsó szakma, amit én magamtól választok. Mindenki tehetséges valamiben, és annak a 99 százaléka nem fogja sohasem megtudni igazán, hogy miben tehetséges. Én voltam az az egy százalék, akit „fülön fogva” odavezettek, amiért tehetséges – közölte Mavrák Béla.

Mint mondja, sok mindent köszönhet Nagybecskereknek, emiatt számára mindig nagy felelősséget és egy külön lámpalázat jelent a hazai közönség előtt fellépni.
– Három évvel ezelőtt, a 2018-as fellépésemkor tele volt a főtér és nézettségi rekordokat döntöttünk meg. Reméljük, hogy most is sokan lesznek. Természetesen a korona összezavarta a helyzetet, de én annál jobban örülök a fellépésnek, mivel Németországban, ahonnan most érkeztem, nem léphetek még fel – mondta a művész.

Mavrák Béla már évek óta André Rieu-val turnézik. Évente több mint száz koncertet tartanak világszerte. Tavaly márciusa óta nem volt hangversenyük. Akkor Floridából az utolsó repülővel érkeztek vissza Európába. Most megvan a lehetőség arra, hogy novemberben újrainduljanak a vendégszereplések.
– A belgrádi Stark arénában lesz az egyik fellépésünk, ahol két évvel ezelőtt léptünk fel telt ház előtt, 15 ezer néző előtt. Reméljük, hogy most is megvalósul a hangversenyünk novemberben. Előtte lesz három fellépésünk Izraelben, majd Belgrád, utána Szkopje és Szófia lesz a fellépésünk színhelye. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor mintegy száz elmaradt koncertet kell bepótolni – hallottuk Mavrák Bélától.