2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Hálakő

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Kedves tanácsadó, Micus vagyok, engem annyi baj ért már az életemben, s folyton csak arra gondolok, hogy mi lesz a következő. Segítsen már rajtam!
– Most van valami konkrét problémája?
– Most éppen nincs, de sosem lehet tudni, hogy mikor ér el ismét egy újabb csapás. Mindig úgy érzem, hogy valami még rosszabb következik. Lehet, hogy rosszul állnak a csillagaim?
– Ha szeretné, megnézhetjük a horoszkópot. Abból látszanak az időszakok, amikor jelentősebb dolgok történnek, akár rosszak, akár jók, de leginkább ki tudunk hatni a rossz eseményekre is, enyhíteni tudunk rajtuk. Ám ha önnek most nincs is konkrét problémája, akkor miért nem boldog, miért nem tudja élvezni az élet örömeit, miért nem hálás?
– Boldogság? Nincs semmi olyan nagyon jó dolog az életemben, ami miatt boldog lehetnék. Élvezzem az életet? Nincs nekem annyi pénzem, hogy élvezhessem. Legyek hálás? Ugyan miért lennék hálás, kinek lennék hálás? Senki semmi jót nem tett nekem, nincs kinek legyek hálás, s az életnek se mondhatok hálát, mert nincs semmi különös okom rá.
– Tehát, ön mostanában csak úgy elvan, nemigazán él, főleg nem örömteli az élete?
– Pontosan! S várom, hogy mikor fordul rosszabbra a sorsom. Vajon miért teszi ezt Isten velem?
– No látja, ezzel a hozzáállással nem is várhat jobbat. Amire gondol az ember, azt élteti, annak adja az energiát. Akár arra gondol, hogy szeretné vagy nem szeretné azt a dolgot, amire gondol, ön azt fogja vonzani. Aki folyton a nehéz időkre spórol, vagy azokra készül, annak előbb-utóbb az életében megjelenik a rossz.
– De látja, hogy most is milyen időket élünk? Nincs vége a járványnak sem, ismét rosszabbodást várnak! Hallottam a tévében, az újságok is ezt írják! Lassan áshatjuk a sírunkat!
– Az ilyen hozzáállással valószínűleg igaza lesz. Ám ha jól tudom, ön most nem beteg, senkije sem beteg, minek terheli magát mások gondjával, negatív elvárásokkal, negatív témákkal? A világon mindig lesznek szerencsétlenek és szerencsések, boldogak és szomorúak, gazdagok és szegények ugyanabban az időben, sőt ugyanabban az országban, ne mondjam városban. Ön a tévében ilyesmiket hall, mert ilyen műsorokat néz. Az én tévémben rengeteg nyaraló ember élvezi a strandot, vidám, humoros műsorok vannak, kvízjátékok, filmek, természetfilmes csatornák, zene. Olyan újságokat olvasok, melyekben sok érdekesség van, virágok gondozása, receptek, humor, rejtvények. Pedig egy országban élünk. A választás csakis rajtunk áll. Tehát, figyeljen rám! A lélek fejlődéséhez hozzátartozik a szenvedés, a nehézségek, a kudarcok. Ez igaz. Csakhogy amikor a lélek leszületik emberi testben, akkor elfelejti, hogy milyen feladatokat tűzött ki maga elé, éli a maga életét és amikor jönnek a nehézségek, akkor szenved. Ilyenkor kérdi, hogy miért teszi ezt velem az Isten? Az Istennek ehhez semmi köze, ezeket a nehézségeket a lélek vállalta. És itt a lényeg. A nehézségeken nem problémázni kell, hanem úgy felfogni, mint egy feladatot, kihívást, utat a boldogság felé. A nehézségek feladatot jelentenek, és a feladatot meg kell oldani! Tehát nem mindegy, hogy a bajokat, a negatív dolgokat hogyan értelmezzük! Tragédiának, istencsapásnak vagy megoldandó feladatnak. Aki nem siránkozik, hanem megoldja a feladatát, az jól vizsgázik, és annak egy gonddal kevesebb lesz. Aki viszont nem néz szembe a feladatával, abban harag, idegesség, félelem gyülemlik fel, felőrli magát, és megbetegszik még jobban, vagy ront a helyzetén még jobban. Aki megoldotta a feladatát, annak nő az önbizalma, önbecsülése, bölcsebbé, tapasztaltabbá válik, erősebbé a következő feladatra. Mert feladatot aztán kapunk rengeteget életünk során, csak győzzük megoldani! Aki sikeresen veszi az akadályokat, az sikeresebb, boldogabb és egészségesebb lesz, mint az, aki elsüllyed a terhelés alatt. A pozitív hozzáállással elkerüljük a betegségek kialakulását és az egyéb nagyobb problémákat, és boldogságot vonzhatunk életünkbe.
– Értem, de hogyan tegyem jobbá az életemet, hogyan kell pozitívan gondolkodni, ha nem látok semmi jót?
– Legelőször önnek kell változnia, nem a körülményeknek. Ahogy ön megváltozik, a körülmények is változni fognak. Küldeni fogok önnek egy kristályt, mely be lesz programozva önre, ez lesz az ön hálaköve. Ez a hálakő beindítja az ön életében a pozitív dolgokat. Leírok mellé egy imádságot és egy meditációt. Ne féljen, nem tart sokáig a napi gyakorlata. Pár perc minden reggel és este, pár hónapig. Azután már elég lesz megérinteni, vagy csupán rátekinteni a hálakőre, és azt mondani, hogy köszönöm. Tehát megfogja az elkövetkező pár hónapban a követ reggel és este, s ekkor imádkozzon, vagy csinálja meg a meditációt tiszta szívvel, őszintén, nagy vággyal. Ilyenkor hatalmas, erős, pozitív, teremtő és gyógyító gondolatok indulnak el a lélekből. Ilyenkor össze tudunk kapcsolódni a felső hatalmakkal, s a hálakövön át az energia, amit ön áraszt, átalakul olyan energiává, melyek olyan információkat, olyan eseményeket és olyan személyeket vonzanak az ön életébe, melyek hozzásegítik önt a problémái megoldásaihoz és az élete jobbá tevéséhez. Tehát a hálakő csodákra lesz képes, mert általa a felsőbb rezgések utat találnak önhöz, s problémája megoldásához. A kezdetben olvassa fel az imádságot és a meditációt, később akár saját szavaival is mondhatja, ha a lényegen nem változtat, s koncentráljon a megoldásra, a helyzet javulására, a vágyára. Végezetül mondjon hálát, mintha már a dolog megtörtént volna, mintha már a vágya teljesült volna. Az első 11 napban mondjon hálát olyan dolgokért az ön életében, amik már megtörténtek. Még hatásosabb, ha leírja ezeket, s felolvassa, miközben a követ tartja, s átérzi valójában a hálát. A következő 11 napban koncentráljon kívánságaira, s értük mondjon hálát, mintha már teljesültek volna. Azután 11 napig még mélyebben átérezzük a hálát, s ekkor segíteni tudunk szeretteinken, sorstársainkon, másokon is.
– Jó, rendben, elmondom a szöveget, amit megkapok, kézbe veszem a követ naponta, és majd jelentkezem.