2024. március 28., csütörtök

Vajda győzelemmel debütált

Bajnokveréssel indult a 2021/2022-es szezon a magyarországi női élvonalban, a Simple Liga nyitófordulójában ugyanis az MTK együttese nyerni tudott a címvédő Ferencváros otthonában. A 2:1-es vendéggyőzelemmel végződő találkozón a kék-fehéreknél pályára lépett a nyáron szerződtetett Vajda Orsolya is, aki az 58. percben szállt be, és a mérkőzés utolsó harmadát a jobbhátvéd posztján játszotta végig.

„Ha őszinte akarok lenni, akkor el kell ismernem, hogy a Fradinak több helyzete volt, de hát a foci ilyen, nem mindig az a csapat nyer, amelyik több lehetőséget teremt. Még nem vagyok teljesen képben a magyar női focival kapcsolatban, de azt már látom, hogy itt teljesen más a mentalitás, odahaza egy ilyen győzelem után szétszedtük volna az öltözőt, itt viszont a csapattársaim eléggé nyugodtak voltak a nagy bravúr után” – nyilatkozta a mérkőzés után a magyarkanizsai játékos.

A közelmúltban jól játszottak a férfi NB II-ben szereplő délvidéki labdarúgók is: a törökkanizsai Rácz László szerezte ugyanis a hazaiak egyetlen gólját az 1:1-es döntetlennel záruló Pécs–Budaörs bajnokin, a Vasas–Csákvár találkozón pedig a hajdújárási Takács Tamás rúgta a vendégek szépítő találatát. A Merkantil Bank Liga első három fordulójában egyébként négy „bácskai” gól született, a Zalaegerszeg csapatától a Diósgyőrbe szerződő, a magyar válogatottat is megjárt Könyves Norbert az első két fordulóban kétszer is eredményes tudott lenni, a moholi származású csatár előbb a Csákvár, majd a Vasas kapuját is bevette.