2024. március 29., péntek

Többen meghaltak egy lövöldözésben Dar es Salaamban

Három rendőr és egy szerződéses biztonsági őr meghalt szerdán abban a lövöldözésben, amely Tanzánia gazdasági fővárosában, Dar es Salaamban tört ki, nem messze a francia nagykövetségtől - közölte egy rendőrségi vezető, valamint az államfő a Twitter-oldalán.

Samia Suluhu Hassan elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és megdöbbenését fejezte ki a három rendőr és a biztonsági őr meggyilkolása miatt.

A rohamkarabéllyal lövöldöző támadót, akinek az indokai nem ismertek, a rendőrök agyonlőtték. A tűzpárbajban hat másik ember megsebesült - közölte Liberatus Sabas, a rendőrség műveleti főnöke.

A rendőrtiszt nyugalomra intette a lakosokat az ügy kivizsgálásáig. A rendőrség további részleteket nem közölt a lövöldözésről. Az interneten közzétett videofelvételeken, amelyek hitelességét a Reuters hírügynökség egyelőre nem tudta igazolni, a francia nagykövetség kapuja volt látható Dar es Salaamban, előtte egy férfi állt, majd lövések hallatszottak.

A tanzániai televízió felvételein rendőröket lehetett látni golyóálló mellényben, amint egy holttestet burkoltak fehér színű lepelbe, hogy elvigyék a nagykövetség épülete elől.