2024. április 25., csütörtök

Szabadlábról védekezhet Bjelogrlić

Kedden az ügyészség szabadlábra helyezte Dragan Bjelogrlić színészt, rendezőt, így az erőszakos viselkedés vádjában a következő időszakban szabadlábról védekezhet – közölte a Tanjug hírügynökség.
Bjelogrlićet hétfőn reggel állították elő, ugyanis megtámadta, majd több alkalommal fejbevágta Predrag Antonijević rendezőt egy niši szállodában. A hajnali támadást Antonijević azonnal jelentette a rendőrségen, ami után a támadó színész-rendezőt előállították, majd 48 órás előzetesbe helyezték. A niši Alapfokú Ügyészség a történtek kapcsán kihallgatta Bjelogrlićet. A kihallgatás a sajtóértesülések szerint három órán át tartott, ami alatt bevallotta tettét, majd sajnálatát fejezte ki tettei miatt, így az ügyészség szabadon engedte – nyilatkozta a médiának Vladimir Stanojević ügyész.
Ennek ellenére eljárás indul Bjelogrlić ellen, erőszakos viselkedés vádjával.
A fizikai leszámolásról videófelvétel is készült, ami a történtek után gyorsan felkerült a világhálóra. Ezen a felvételen látszik, hogy a színész-rendező hátulról megközelítette a rendező társát a szálloda éttermében, majd ököllel arcon vágta. A szemtanúk elbeszélései szerint Antonijević és Bjelogrlić a filmszemle után egy étteremben tartózkodtak, hosszasan üldögéltek külön-külön társaságban, de folyamatosan odaszóltak egymásnak. Hogy az agresszív viselkedést végül mi váltotta ki, még mindig nem sikerült megtudni.
Srđan Savić, a niši Filmes Találkozó igazgatója sajnálatát fejezte ki a történtek miatt – írja az Al Jazeera. Savić elmondta, Bjelogrlić és Antonijević is a rendezvényre érkezett, noha Antonijević nem volt vendége a fesztiválnak, mert a Dara iz Jasenovca (Dara Jasenovacból) című filmjét nem válogatták be a programba.
Aleksandar Vučić államfő a történtek kapcsán tegnap Čortanovciban, a völgyhíd megtekintésekor reagált ezekre az eseményekre is. Elmondta, egyetlen rossz szót sem mondhat Bjelogrlićről, hiszen számos fontos filmet és sorozatot adott ki a kezéből, de az erőszakot nem tudja támogatni. Mint mondta, az állami szerveknek a törvénnyel összhangban kell eljárniuk. Senkinek sem szabad megbocsátani az erőszakos fellépést, azt büntetni kell.