2024. április 24., szerda

Maffiaklánok versengenek a fánkok eladásáért

Komoly üzlet lett Görögországban a fánkok értékesítése, heti 8 ezer eurót is hozhat

Ki gondolná, hogy a tengerparti strandon történő fánkárusítás akár alvilági összetűzéseket is okozhat? Pedig így van, és nem is annyira vicces a dolog, mint amilyennek első látásra tűnik.

Görögországban a bűnszervezeti csoportok minden eszközt bevetnek a területszerzés érdekében, a megfélemlítés mellett akár a fegyveres erőszaktól sem futamodnak meg, hogy nagyobb részesedésük lehessen a fánkok értékesítéséből – közli a B92.

A rendelkezésre álló információk szerint legfőképpen Halkidikire jellemző, hogy a bolgár, illetve albán bandák között valóságos háború folyik a fánkok piacáért.

Ez talán kevésbé meglepő, ha tudjuk, hogy az értékesítők fél eurót fizetnek a fánkokért, amelyeket később legkevesebb két euróért adnak el. A beszámolók szerint az ügyesebbek akár 500-600 fánkot is értékesíthetnek naponta, és így heti szinten akár 8 ezer eurót is kereshetnek, azonban minden fánk után részesedés jár az adott területet ellenőrző maffiacsoportnak is. Így lett a tengerparti fánkárusítás még a bűnszervezeteknek is érdekes piac.