2024. április 25., csütörtök
NYUGAT-BÁCSKA

Eseménydús bezdáni hétvége

A búzaszemtől a kenyérig

A Bezdáni Hidak civil szervezet jelentős közösségteremtő szerepet tölt be a bezdániak életében. A civil szervezet tagjai folyamatosan szerveznek programokat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az elmúlt hétvégén több eseményt is tartottak.

Augusztus 20-án a bezdáni helyi közösség nagytermében Szent István-napi foglalkozást szerveztek a gyerekek számára. A búzaszemtől a kenyérig elnevezésű játékos foglalkozás keretében dagasztottak, kovászos kenyeret sütöttek, Német Bálint Eszternek, a Vajdasági kovászolók klubja alapítójának vezetésével.
Augusztus 22-én a Bezdáni Hidak szervezésében nyári moziestre került sor, szabadtéri vetítések zajlottak a csatornaparton.

A programokat Zombor Város támogatta.

Duna menti Kultúrnapok

A bezdáni Pulzus civil szervezet augusztus 20-án és 21-én Duna menti Kultúrnapokat tartott a faluban. Az események helyszíne a helyi közösség udvara volt.

Az Egy est Marijanával elnevezésű program keretében megemlékeztek a civil szervezet két elhunyt tagjáról, Gagro Marijanáról és Balázs Antalról. Az esten fellépett az újvidéki Maja Brukner & Co. együttes. Másnap szabadtéri filmvetítések voltak, amelynek keretében egy hazai és egy magyarországi rendező alkotását láthatta a közönség.

A programsorozatot támogatta Zombor város és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.