2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREKI SÖRNAPOK

Védőintézkedések mellett

A járványhelyzet miatt a biztonsági intézkedések szigorú betartásával tartják meg szerdától vasárnapig a 36. Nagybecskereki Sörnapokat. A gazdag zenei műsorban többek között fellép a Partibrejkers, a Divlje Jagode együttes, valamint az ABBA&Metallica tribute feat. Nagybecskereki Filharmonikusok.

Csütörtökön, a város főterén, a nagybecskereki Filharmonikus Zenekar Mavrák Béla világhírű tenorral lép közönség elé. 2018 óta ez lesz az operaénekes első újbóli fellépése a nagybecskereki közönség előtt. Az esten latin dalokat hallhat a közönség.

A zenei programok mellett lesz sörivó verseny és számos egyéb kísérőrendezvény is kezdve a gyermekprogramoktól a folklórfesztiválon át, a kétműves termékek bemutatójáig. Ma ingyenes sör osztogatásával invitálják majd a nézőket a rendezvényre – közölték a tegnapi sajtótájékoztatón.

– A főteret és a Búza teret, ahol sok látogatóra számítunk, körbekerítjük, Covid-ellenőrök lesznek és minden belépőt ellenőrzünk. Tehát a látogatók vagy felvették a védőoltást, vagy negatív tesztet kell hogy felmutassanak. Ezek az országos válságtörzs által megszabott feltételek. Hangsúlyoznám még egyszer a védőintézkedések betartásának a fontosságát. Úgy gondolom, hogy a becskerekiek és a vendégeink nagy része felvette a védőoltást, vagy kigyógyult a koronavírusból, de arra is van idő, hogy teszteljék magukat. Így egy nagy, szabad térben minimális veszélye lesz a járvány terjedésének. De még egyszer felhívnám a figyelmet a védőmaszk viselésének és a többi biztonsági intézkedés betartásának a fontosságára – nyilatkozta Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere.