2024. március 28., csütörtök

Medvegyev és a kamera esete

Bal lábának titokzatos sérülése miatt Rafael Nadal nemcsak az US Openen, hanem egy tornán sem lép fel már az idén. A volt világelső spanyol pénteken este jelentette be a szurkolóit meghökkentő hírt. Egy tv-kamera és a torna első kiemeltjének figyelmetlensége döntötte el Cincinnatiban a Medvegyev–Rublyov elődöntő sorsát. Az orosz rangadón ugyanis Medvegyev kezdett jobban a második játszmában, de amikor a fonákjára érkező egy labdát próbált elérni, érthetetlen módon, mintha nem tudott volna róla, belefutott a pálya sarkában álló kamerába, s ennek kisebb sérülés és egy dühroham volt a következménye. Medvegyev végigjátszotta a meccset, de nem tudott összpontosítani, és először kapott ki fiatalabb honfitársától. Medvegyev veresége azt is jelenti, hogy az US Open eredményeitől függetlenül Novak Đoković New York után is biztosan marad a ranglista élén. A másik meccsen az olimpiai bajnok Alexander Zverev bravúrosan vágott vissza Sztefanosz Cicipasznak a Roland Garroson öt јátszmában elszenvedett vereségért. Cicipasz a döntő játszmában két brékkel 4:1-re vezetett, és onnan fordított a német.

Csoda történt a női tornán, hisz a döntőbe a világelső Ashleigh Barty mellett a listán 76. svájci Jill Teichmann jutott be, aki Naomi Oszaka és Belinda Benčič után Karolina Pliškovát is le tudta győzni. A 24 éves svájci nagyon éretten játszott, és már 31 helyet javított.

CINCINNATI. – Az 1000-es férfitorna negyeddöntőjében: Medvegyev–Carreno 6:1, 6:1, Cicipasz–Auger-Aliassime 6:2, 5:7, 6:1, A. Zverev–Ruud 6:1, 6:3, Rublyov–Paire 6:2, 3:6, 6:3, elődöntő: Rublyov–Medvegyev 2:6, 6:3, 6:3, A. Zverev–Cicipasz 6:4, 3:6, 7:6, nők, negyeddöntő: Barty–Krejčiková 6:2, 6:4, Ka. Plišková–Badosa 7:5, 2:0 – feladás, Kerber–Kvitová 6:4, 3:3 – feladás, Teichmann–Benčič 6:3, 6:2, elődöntő: Teichmann–Ka. Plišková 6:2, 6:4, Barty–Kerber 6:2, 7:5.