2024. április 16., kedd

3G szabályozás Németországban

Németországban életbe lépett az úgynevezett 3G szabályozás, amely azt jelenti, hogy az országban az összes középületet csak azok látogathatják, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást, átestek a betegségen, vagy negatív teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek - írja az N1 hírportál.

Ezek a szabályok vonatkoznak a közintézményekre, a mozikra, a színházakra, a fürdőkre, az éttermekre, de például a fodrászatokra és a szolgáltatóipar azon más ágazataira is, ahol a munka jellege miatt nem lehet betartani a járványmegelőző intézkedések miatt előírt távolságot.

A hotelekben dolgozó, de a védőoltás felvételét elutasító személyek három naponta kötelesek teszttel igazolni, hogy nem fertőzöttek, amennyiben még nem estek át a betegségen. A maszkviselés és a fizikai távolságtartás továbbra is kötelező marad.

A vakcina felvételét elutasító németországi polgároknak nem kedvez az a hír sem, hogy október 11-től a jelenlegi gyakorlattól eltérően, az állam nem vállalja magára az antigén tesztek költségeit.