2024. április 24., szerda

Megverte a színész a rendezőt – VIDEÓ

Előállították Dragan Bjelogrlićet

A rendőrség előállította tegnap Dragan Bjelogrlić színészt, filmrendezőt – erősítette meg a médiaértesüléseket a Niši Alapfokú Ügyészség a Danas napilapnak. Vladimir Stanojević, az ügyészség sajtószóvivője a napilapnak elmondta, hogy a színész, rendező előállítására azért volt szükség, mert azzal gyanúsítják, hogy hétfőre virradóra, 4 óra tájban a niši Ambasador Szállodában rátámadt Predrag Antonijević rendezőre, akinek több ütést mért a fejére.

Stanojević szavai szerint a fizikai támadást az ügyészség erőszakos viselkedésnek minősítette, illetve

Bjelogrlićet 48 órás előzetesbe helyezték. Kedden az Alapfokú Ügyészségen hallgatják ki a gyanúsítottat, és csak ez után döntik el az intézkedések további menetét.

Nišben egyébként több napos filmes találkozót tartanak, amit éppen Bjelogrlić nyitott meg szombaton a Toma című filmjével.

A Danas napilap információi szerint az esetet Antonijević jelentette be a niši rendőrségen, ami után az események mindkét résztvevőjét kihallgatták. A közösségi oldalakon már közzétették a fizikai leszámolásról készült videó felvételét, illetve olyan fotók is megjelentek, amelyeken Antonijević arcsérülései láthatók.

Sem Bjelogrlić, sem Antonijević nem reagált a média megkeresésére.

A Blic napilap szerint Antonijević és Bjelogrlić viszonya 2016-ban romlott meg, amikor Antonijević azzal vádolta meg rendező kollégáját, hogy kenőpénzt kínált neki azért, hogy ezáltal szerezze meg egyik filmjéhez a támogatást. Ekkor a médiában nyilvánosságra hozott egy írásos beszélgetést is kettőjük között, amiből az vehető ki, hogy Antonijević visszautasította az ajánlatot. Bjelogrlić akkor cáfolta az akkori vádakat, azt állította, hogy az üzenetváltást meghamisították.

Bjelogrlić ügyvédje, Milan Petrović a Blic napilapnak elmondta, ügyfelét kedden is kihallgatják, illetve a szemtanúkat is meghallgatják, és csak ez után dönt az ügyészség. A színész rendező azonban jól van, és nem tanúsított ellenállást a rendőrségen.

A színészt a niši rendőrségen több órán keresztül hallgatták ki, majd a rendőrség átszállította a niši börtönbe, ahol jelenleg előzetes letartóztatásban van.