2024. április 25., csütörtök

Igazságot Ninának!

Lebénították Pétervárad utcáit a balesetben elhunyt lány ügyéért tüntetők

Negyedszer tüntettek Péterváradon azok, akik igazságos bírósági döntést követelnek Nina Rađenović ügyében. A 21 éves lányt ugyanis június 6-án a Preradovićeva utcában este 9 óra körül halálra gázolta egy Újvidék irányából érkező személygépkocsi, miközben az úttest gyalogátkelőhelyként nem megjelölt részén haladt át.

A tegnap esti tüntetés résztvevői este nyolc órától éjfélig három helyen bénították le a forgalmat Péterváradon – írja a 021.rs hírportál. A beszámolójuk szerint először az elhunyt lány apja szólt az egybegyűltekhez. Tájékoztatta a tüntetőket arról, hogy a lánya halála ügyében a rendőrség még mindig nem talált szemtanúkat, és kifejezte aggodalmát, hogy valaki vagy valakik hátráltatják az eljárás menetét.

Az újvidéki bíróság ugyanis tegnap elutasította az ügyészség kérését, ami a szintén 21 éves gázoló letartóztatására vonatkozott. A bíróság közleménye szerint nincs alapja a vizsgálati fogságnak, hisz az elkövetővel szemben nem adtak ki elfogató parancsot sem a baleset után, sem pedig a meghallgatást követően. Így továbbra is szabadlábon védekezhet – foglalta össze a történteket a 021.rs. A hírportál emlékeztetett arra is, hogy a balesetet követő napon a rendőrség közlekedésben elkövetett súlyos vétség vádjával büntetőjogi feljelentést tett az elkövető ellen.

Az Igazságot Ninának! jeligével tüntetők elégedetlenek a döntéssel, és folytatják a harcot azért, hogy az elkövetőt vizsgálati fogságba helyezzék. Az új útlezárásokat ma este nyolc órára jelentették be, hétfőn viszont az újvidéki báróság épülete előtt gyülekeznek délelőtt 10 órákor.