2024. március 29., péntek
NAGYBECSKEREK

Ötezer dinár kerékpárvásárlásra

Nagybecskerek város önkormányzata felhívást tett közzé a gazdasági egységek részére, és a legkedvezőbb feltételeket kínáló jelentkezőtől vásárolhatnak majd a becskerekiek kerékpárt kedvezményes áron. Ezzel az intézkedéssel Nagybecskerek csatlakozott azon városok közé, amelyek támogatják a környezetkímélő közlekedést támogató kerékpárok kedvezményes áron való vásárlását.

Nagybecskeken nagy hagyománya van a kerékpározásnak. A városban és környékén 35 kilométernyi kerékpárút áll a bringázók rendelkezésére, ami országos szinten is jelentős. A kerékpározás iránti érdeklődést jelentősen megnövelte a Nagybecskerek és Temesvár között kerékpárút megépítése a Béga-csatorna mentén. A városban élők számára pedig környezetvédelmi szempontból is sokat jelent a kerékpáros közlekedés megnövelése.

A legkedvezőbb feltételeket kínáló kerékpár-forgalmazóval való szerződés megkötése után teszik majd közzé a nyilvános felhívást a polgárok részére. Erre a célra a 2021. évi költségvetésből egymillió dinárt biztosítottak. Ebből az összegből minden potenciális kerékpárvásárlónak, egy bringa vásárlására, ötezer dináros támogatás jár.