2024. március 28., csütörtök

Szent István király tábor

A Kishegyesi Nagycsaládos Egyesület (KINCSE) kétnapos történelmi tematikájú tábort tartott, ami pénteken ért véget. Az esemény a Szent István király tábor nevet viselte, és az általános iskola alsós korosztálya volt a célcsoport. Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezték a tábort.

Játékos történelmi kvíz István királyról (Fotó: Lakatos János)

Játékos történelmi kvíz István királyról (Fotó: Lakatos János)

– Ez volt az ideális időpont, hogy megszervezzük a tábort, mivel most ünnepeljük Szent Istvánt. Egy olyan nevelési program ez, amely során a gyerekek részletesebben megismerik ezt az ünnepet, és István király történetét. Nagyon velős két nap volt ez, és tervezzük, hogy a jövőben is szervezzünk hasonló eseményeket. Fontos, hogy a gyerekek már fiatal korban megismerjék a magyar történelmet – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy a táborban a gyerekekkel Kecskés Tünde könyvtáros foglalkozott. Volt pl. vetítés, játékos történelmi kvíz, edukatív játékok, valamint a gyerekek megtanulták elénekelni a magyar himnuszt.

A KINCSE a tábort a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával valósította meg. Az esemény helyszínét a Kishegyesi Könyvtár biztosította.