2024. április 24., szerda
SPORTHÍREK

Ezüstérem Madarászéknak

ASZTALITENISZ

Tegnap délután a budapesti WTT Contender-verseny vegyes páros számában hiába kezdett jól a magyar Ecseki Nándor/Madarász Dóra duó az indiai Gnanasekaran/Batra kettős ellen, végül 3:1-re kikaptak. A magyarok elveszítették az első szettet, a másodikat megnyerték, így egyenlítettek. A fordulópontot a harmadik játszma jelentette, ahol az indiaiak 12:10-re diadalmaskodtak. A negyedik játszmában Madarászéknak sajnos már nem volt esélyük.

A WTT-viadal vasárnap az egyéni döntőkkel zárul.

KÉZILABDA

Magyarország legyőzte Szerbiát

Miután a csoportkör egyik válogatottnak sem sikerült jól, Magyarország és Szerbia a vigaszági középdöntőben találkozott az U19-es férfi Európa-bajnokságon. A félidő kétgólos magyar előnyt hozott, ezután pedig tovább nyílt az olló, Kárpáti Krisztián tanítványai 31:25-ös győzelmet arattak. Miután a magyarok a csoportban az izraeliek és az olaszok ellen is győzelmet arattak, a szerbek viszont mindkettőtől kikaptak, így előbbiek a 9., utóbbiak pedig a 13. helyért folytathatják a csatározást a horvátországi tornán. A hazaiak ellenben már az elődöntőnél járnak, ahol Szlovénia lesz az ellenfelük, míg a másik találkozót Németország és Spanyolország vívja.

JÉGKORONG

A magyar lányok először az elit vb-n

Tegnap este a Csehország–Dánia mérkőzéssel elrajtolt a női jégkorong elit világbajnokság, amely mezőnyében – története során először – Magyarország válogatottja is ott lesz. Lisa Haley szövetségi kapitány csapata a B csoporban kapott helyet, ahol Japán, Németország, Csehország és Dánia ellen kell megküzdenie az első három hely megszerzéséért. A viadal formátuma ugyanis nem szimmetrikus, nem 4-4 továbbjutó lesz a csoportokból. Az Egyesült Államokkal, Kanadával, Finnországgal, Oroszországgal és Svájccal zajló A csoportból mindenki garantáltan negyeddöntős, hozzájuk csatlakozik a B csoport három legerősebbje a csoportkör helyezkedését követően.

A kanadai Calgaryban rendezett torna egyébként az egyedüli lesz a különböző szintű tornák közül, amit megtartanak, az elit alatti divíziókat ugyanis lefújták a járványhelyzet miatt, így az érintett csapatok feljutása, illetve alacsonyabb szintre való kiesése is elmarad.

RÖPLABDA

Egészen könnyű rajt

Az erőviszonyoknak megfelelően Szerbia címvédő válogatottja a Bosznia feletti egészen könnyű győzelemmel kezdett a szerb, horvát, román és bolgár közös rendezésű női röplabda Eb-n. A meccs érdekessége volt, hogy a vendégcsapatban helyet kapott a világ egyik legjobbjának számító Tijana Bošković húga is. A nap rangadóján, mint két éve a negyeddöntőben is, Lengyelország legyőzte Németországot.

Magyarország az este Szlovákiával játszott, ma a 2. fordulóban Svájc következik, míg Szerbia második riválisa az Eb-n ma Franciaország lesz.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Szerbia–Bosznia 3:0, B csoport: Csehország–Spanyolország 3:1, Lengyelország–Németország 3:1, C csoport: Horvátország–Svájc 3:0, D csoport: Hollandia–Ukrajna 3:0, Svédország–Finnország 3:2.