2024. április 18., csütörtök

Mától pályázhatunk kilencszáz új biciklire

Az önkormányzat kerékpárvásárlását támogató projektuma második szakaszába érkezett

Az Újvidéki Környezetvédelmi Központ nevű egyesület nemrégiben kiírta a pályázatot kerékpárvásárlás támogatására a korábban már igen sikeresnek bizonyult projektum második körében. Ezúttal 9 millió dinárt irányoztak elő biciklivásárlási célokra, mivel a támogatás fejenként 10.000 dinár, a program második szakaszában 900 újvidéki polgár számíthat támogatásra. A pályázati feltételek változatlanok a júniusban lebonyolított, első szakaszhoz viszonyítva, egy háztartáson belül csak egy személy jelentkezhet azzal a kikötéssel, hogy az elmúlt 3 évben nem részesült ilyenfajta támogatásban. Feltételként szabták meg továbbá azt is, hogy a pályázó szerbiai állampolgár legyen, és, hogy újvidéki lakcímmel rendelkezzen. Minden érdeklődő az environovisad.rs és a vozibicikl.rs wevoldalon jelentkezhet ma déltől, augusztus 20-án és 23-án dél között, összesen 1100 igénylést fogadnak. A szervezők kiemelten felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy a kitöltendő, internetes formanyomtatványba a személyazonossági igazolványukból másolják be az adatokat, a pályázás csakis úgy lehet sikeres, ha az ott lévő adatok megegyeznek a bevitt adatokkal!

Azok, akik sikeresen pályáztak, a személyigazolvány másolatát, azaz annak kinyomtatott változatát kell elvinniük az Egység Művelődési Állomásra vagy e-mailt kell küldeniük az info@vozibicikl.rs. címre. Fontos, hogy a lakcím egyértelműen bizonyítsa, hogy a pályázó újvidéki, Újvidék város területén él.

Öt nappal a jelentkezés után teszik közzé a ranglistát, előnyt élveznek azok, akik az első 900 jelentkező között lesznek. Azoknak, akiknek a neve a ranglistán szerepel, 15 napon belül kell bemutatniuk a személyazonossági igazolványukat, egy nyilatkozatot az egy háztartásban élők számáról, egyetértést a személyes adatok kezeléséhez, és egy nyitott dinárbankszámla igazolást, valamint egy új kerékpár vásárlásának a bizonylatát, a ranglista megjelenése utáni dátummal. Minderről telefonon is lehet érdeklődni, a 069/2021-300-ás és a 069/2021-961-es telefonszámokon, munkanapokon 10 és 19 óra között.

A bicikli vásárlását támogató projektum második körében 10 millió dinárt irányoztak elő a városi kötségvetésből, ebből 1 millió dinárt a pályázat költségeire szántak, amelyet egyedüliként az Újvidéki Környezetvédelmi Központ érvényesített. A projektum első szakaszában, amelyben a költségvetésből 8 millió dinárt különítettek el, ebből 1 milliót a pályázati költségekre, a polgárok az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés szervezetétől kaptak támogatást. Összesen 702 szerződést írtak alá a székvárosiakkal, nagy volt az érdeklődés, több mint 7000-en jelentkeztek.