2024. április 20., szombat
EURÓPAI KUPAPOROND

Kihagyott lehetőség

Igazán fordulatos és bolondos mérkőzést játszott a magyar bajnok Ferencváros Svájcban a Young Boys ellen a BL-selejtező utolsó körének odavágóján. Ha még mindig érvényben lenne az idegenben szerzett gólok száma, akkor most azt írhatnánk, hogy a Fradi a 3:2-es vereség ellenére jó helyzetből várja a jövő heti visszavágót. Ehelyett sajnos arról kell beszámolnunk, hogy Peter Stöger fiai kihagytak egy nagy lehetőséget, hiszen az ellenfél mintegy egy órát játszott emberhátrányban. A mérkőzésen a Zöld Sasok lőtték az első gólt Boli révén, de a hazaiak hamar egalizáltak. A fordulópontot Hefti kiállítása és Uzuni elhibázott büntetője hozta el, ami után a Young Boys 2:1-es előnyt harcolt ki, immáron tíz emberrel. A szünet után hiába volt jobb a magyar gárda, a svájciak már 3:1-re is vezettek, amikor a hajrában ismét Boli rúgott gólt, ezzel pedig életben tartotta a BL-táblás reményeket. A visszavágón a Ferencváros hazai közönség előtt küzdhet a legrangosabb európai kupasorozatban való részvételért, de vereség esetén is garantált az El-szereplés. A másik két szerda esti meccsen a Benfica legyőzte a PSV-t, míg a Malmö a két félidőben egy-egy gólt rúgva kisebb előnyt harcolt ki a Ludogorec ellen.

A nőknél is zajlik a BL-selejtező, itt mindenképpen jó hír, hogy a szabadkai Spartacus magabiztos, 5:2-es sikert könyvelt el a Peamount ellen, a következő körben pedig a holland Twente lesz az ellenfél.

BL, selejtező, utolsó kör, 1. mérkőzés: Benfica–PSV 2:1, Malmö–Ludogorec 2:0, Young Boys–Ferencváros 3:2. El, selejtező, utolsó kör, 1. mérkőzés: Celtic–Alkmaar 2:0. Női BL, selejtező, 1. kör: Arsenal–Okzhetpes 4:0, Spartacus–Peamount 5:2, Juventus–Kamenica 12:0, Valerenga–Mitrovica 5:0, Levante–Celtic 2:1, PSV–Lokomotiv (M) 3:1.