2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Gyorsan fejlődik Vajdaság közlekedési hálózata

Igor Mirović tartományi kormányfő meglátogatta a Bácskertest (Kupuszina) és a Monostorszeget (Bački Monoštor) összekötő útszakaszt, illetve a Sztapár–Szivác helyi út építésének munkálatait. A tartományi kormányfő elmondta, hogy egy új helyi úthálózat kiépítésén dolgoznak, mely a továbbiakban jobb kapcsolatot teremt a nyugat-bácskai települések között. Kiemelte, hogy Vajdaság egész területén folytatódnak a közlekedési infrastruktúra területén megvalósuló projektek.

– A vajdasági autópályák építési munkálatai is megkezdődnek a közeljövőben, a munkálatokat a szerb kormány fogja vezetni. Az év folyamán megkezdődik a gyorsforgalmi út építése is Zombor és Nagykikinda között. Rengeteg munka van, de elmondhatom, hogy Vajdaság szépen fejlődik, ha az infrastrukturális projektekről és a közlekedési hálózatról van szó – tette hozzá Mirović.

A tartományi kormány 2016 óta a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül 900 millió dinárt különített el az apatini és zombori beruházásokra.
Dubravka Korać, Apatin községi elnöke megköszönte a tartományi kormány támogatását.

– Ez egy nagy befektetés községünk számára, amelyre 15 éve várunk. Rendkívüli gazdasági és turisztikai jelentőséggel bír, mert lerövidíti az utat a béregi (Bački Breg) határátkelőig, valamint összeköti Apatint és Zombort – mondta Korać.

A látogatáson részt vett Ognjen Bjelić tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkár is.