2024. április 19., péntek

Szép szó gála

Szombaton ért véget az idei Szép szó tábor

Szombattól szombatig tartott az idei Szép szó tábor, amelynek ez alkalommal is a kishegyesi Kátai-tanya biztosított helyszínt. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete által szervezett táborban az idén 57 gyerek és fiatal vett részt, és hagyományosan az ünnepi gálaműsorral ért véget. A műsor igen sikeres volt, hiszen a Kátai-tanya amfiteátruma zsúfolásig megtelt. Hajvert Ákos, a versmondók egyesületének elnöke arról számolt be lapunknak, hogy egy sikeres tábort és egy sikeres gálaműsort tudhatnak maguk mögött.

– A gálaműsor legalább olyan sikeres volt, mint a korábbi években, sőt sikeresebb is. Azért is volt ez lehetséges, mert a tavalyi év kimaradt, ezért az érdeklődés és a közös akarat sokkal erősebb volt. Egy nagyon izgalmas fiatal alkotói gárda jellemezte a csoportvezetőket és a versfelkészítőket is. Itt volt Mészáros Gábor, Pál Péter, Komáromi Sándor és Crnkovity Gabriella, de részt vett a munkában Krizsán Szilvia is, aki évek óta követi a munkánkat. A versfelkészítőknél is voltak új arcok, mint Péter Lea, Basity Gréta, akik a szakértelmükkel hozzájárultak, hogy ez a tábor olyan sikeres legyen, amilyen volt – mondta el Hajvert, majd azzal folytatta, hogy az elmúlt egy hetet ugyanolyan munkatempó jellemezte, mint a korábbi években.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– A munkatempó ellenére arra törekedtünk, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék, hogy meg vannak terhelve. De a gálán is látható volt, hogy mennyi mindent megtanultak, és a legfontosabb szempont az volt, hogy önmagukhoz képest fejlődjenek. A visszajelzésekből azt tudjuk leszűrni, hogy valóban így történt, és nem csak szakmai téren kaptak megerősítést a táborban, hanem emberileg is. Nagyon sok barátra tettek szert és remélem, hogy ez élni fog a jövőben is – fogalmazott a szervező, majd elárulta, hogy az egyesületnek már szeptemberben és novemberben is lesznek rendezvényei, ahol a tábor résztvevői ismét találkozhatnak egymással.

Az idei Szép szó tábort támogatta a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az emberi erőforrások támogatáskezelője, a Nemzeti Tehetség Program a Kulturális Minisztériumnál, a tartományi kulturális titkárság, a tartományi oktatási titkárság, valamint a Magyar Nemzeti Tanács.