2024. április 19., péntek

Az új munkahelyek érdekében

Bővítené tevékenységét a topolyai villamos berendezések gyártásával foglalkozó Midmas vállalat

A villamos berendezések gyártására, kis- és nagykereskedelmére szakosodott export-import vállalat, a Midmas Kft. topolyai telephelyét látogatta meg a hétvégén dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, Saša Srdić, a községi képviselő-testület elnöke társaságában.

– Látogatásom célja, hogy a tartomány támogatásáról biztosítsam a vállalkozásokat. Ehhez kapcsolódnak a titkárság pályázatai, amikről Topolya gazdasági résztvevőivel is zajlanak a szakmai egyeztetések. Egyebek mellett arról, hogy hogyan legyen minél hatékonyabb és gyorsabb a pályázati ügyintézés, mondta a tartományi titkár, aki azt is elárulta, hogy a következő kiírások akkor jelennek meg, amikor elfogadják az új költségvetést az év végén.

Dr. Nenad Ivanišević, Saša Srdić és Marko Predojević (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

Dr. Nenad Ivanišević, Saša Srdić és Marko Predojević (Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana)

– Az elképzelések szerint két pályázatot jelentetünk majd meg, az egyik az alapanyag-beszerzésben nyújt résztámogatást, a másik pedig az új munkahelyek támogatására vonatkozik majd. A közelmúltban zárult le egy ehhez hasonló pályázatunk, amikor is minden újonnan alkalmazott személy, illetve megvalósított munkahely után 270 ezer dinár támogatást utaltunk a cégeknek. Amennyiben az anyagi kereteink lehetővé teszik, legalább az idei lendülettel szeretnénk folytatni a támogatások ütemét, és a gazdaság termelői szektora részére jövőre is legkevesebb 300 millió dinár összértékben biztosítani pályázati keretet – nyilatkozta dr. Nenad Ivanišević a sajtónak. Az egyebek mellett transzformátorokat és munkagépek ipari teljesítményű elektromos töltő berendezéseit összeszerelő, akkumulátorok újratöltésével foglalkozó üzem a topolyai ipari parkban működik, és 40 egyénnek nyújt megélhetést. A Midmas szárnyai alá tartozik még a szintén topolyai székhelyű PBM CHARGERS vállalat is. A nyugat-európai piac mellett Oroszország felé is értékesítik termékeiket. Marko Predojević, a több, mint 40 évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult Midmas vállalat igazgatója a gazdasági tevékenység egyik fontos szempontjának nevezte, hogy a tartományi szervek felvegyék a vállalkozói réteggel a közvetlen kapcsolatot.

– Derűlátó vagyok, mert az elmúlt másfél év válsága azt hozta magával, hogy Európában intenzívebb lett a gazdasági mozgás. Mi azt tapasztaljuk, hogy a termékeink iránt jelentősen megnövekedett a kereslet. Ezért is rövid időn belül tervezzük bővíteni a dolgozóink létszámát – hangsúlyozta a topolyai villamos berendezésekkel foglalkozó vállalkozás ügyvezetője. Dr. Nenad Ivanišević és küldöttsége ez után Pannoniára látogatott, ahol az egykori kastély épületben üzemelő, patinás Biser vendéglátóipari létesítményt tekintette meg.