2024. április 17., szerda

Jótékonysági focitorna a kis Boškónak

Az óbecsei Sever Đurkić lakótelepen több mint 142 ezer dinár jött össze a vasárnapi rendezvényen

Egy összetartó lakótelep – az óbecsei Sever Đurkić utcai társasházak – lakói ismét összefogtak: vasárnap jótékonysági kisfocitornát szerveztek, amelynek a bevételét a hét hónapos Boško Gugleta gyógykezelésére ajánlották fel a szervezők. A sportprogram mellett jótékonysági bazár is volt. A rendezvényen több mint 142 ezer dinár jött össze, és 22.800 dinárt, azaz egy általuk szervezett stand up est bevételét az óbecsei Ifjúsági Iroda is felajánlott a gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA-betegségben) szenvedő újvidéki kisfiú megsegítésére.

A Sever Đurkić lakótelepen élő csaknem 400 lakó nem csupán mások megsegítésére képes összefogni: az itt élők munkájának köszönhetően az utóbbi időben sokat csinosodott is az itteni házak környéke. Tavaly ősszel ezüstfenyőket ültettek, amelyeket a decemberi ünnepekre a gyerekek legnagyobb örömére föl is díszítettek. A Szomszédok a szomszédokért elnevezésű kezdeményezésük keretében tavasz óta folyamatosan csinosítják a környezetüket: kapukat állítottak fel a kisfocihoz, megjavították a sportpályán a kosarakat, tollaslabdahálót szereltek fel és a játszóteret is rendbe hozták és gazdagították, ahova tujákat és virágokat ültettek, valamint padokat és szemeteseket helyeztek ki. A legkisebbek nagy boldogságára legutóbb homokozót avathattak játékeszközökkel együtt.

A munkálatokkal nem álltak le: hamarosan kiszélesítik a játszóteret, további padokat és szemeteseket helyeznek ki, valamint a röplabda- és teniszpálya is megújul. A lakók tervei szerint betonösvényt is fognak építeni, és folytatódik a faültetés is.