2024. április 25., csütörtök
MAGYARKANIZSA

Vadásznapra készülnek

A hónap utolsó szombatján, augusztus 28-án, Magyarkanizsán harmadik alkalommal rendezik meg a hagyományos Vadásznapot, amelyen vaddisznópörkölt- és őzpörköltfőző versenyt is tartanak, a látogatóknak pedig szarvaspörköltet kínálnak eladásra – jelentette be Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A rendezvény helyszíne a Tisza melletti strand, illetve a sátortábor lesz.

A Pannon Rádió az esemény helyszínéről egész napos élőműsorral jelentkezik. Az idei rendezvényre is ellátogatnak Magyarországról a vadászkürtösök, lesz vadászkutya- és vadászfelszerelés-kiállítás is, azzal, hogy a lőfegyverek mellett az íjászatot, mint hagyományos vadászati módszert is bemutatják, s jelen lesznek a solymászok és a kézművesek is. A látogatók számára sétahajózási lehetőséget biztosítanak a szervezők, ugyanakkor kenu is bérelhető, és fiákerezni is lehet. A főzőcsapatok és a közönség nótáját mozgó zenekar húzza majd. Az illetékes elmondta, hogy tartományunk mellett Szerbiából, Magyarországról, Romániából, Horvátországból és talán még Szlovákiából is érkeznek főzőcsapatok, a vírushelyzettől függ, hogy mennyien. Az idei eseményt a Kapitány-réti Vadászegyesület a magyarkanizsai helyi közösséggel karöltve rendezi meg, az önkormányzat támogatásával.

A főzőversenyen induló csapatok Nagy Ákosnál jelentkezhetnek a 063/531-004-es mobilszámon, a benevezési díj 1800 dinár, s ezért minden csapat 4 kilogramm húst kap a szervezőktől.