2024. április 19., péntek

Mindenki elégedett

Ada községben összesen 56 régi-új tanácstagot választottak meg a négy helyi közösségi tanácsba

Az adai I. és II., a moholi és a törökfalui helyi közösségben vasárnap megtartott tanácstagválasztáson az előzetes eredmények szerint a

14 887 választópolgár közül 3996 járult az urnákhoz, vagyis községszerte a szavazók 26, 8 százaléka adta le voksát a 28 szavazóhely valamelyikén. A legtöbben a törökfalui helyi közösségben szavaztak, ahol a szavazók 40 százaléka (409 szavazó) járult az urnákhoz, ezt követte a moholi helyi közösség 26,7 százalékkal (1352 sz.), majd az adai I. helyi közösség 26,4 százalékkal (909 sz.), legkevesebben az II. helyi közösségben voksoltak, mégpedig a választók 24, 6 százaléka (1326 sz.). A helyi közösségi választáson a szavazók 58 jelölt közül összesen 56 régi-új tanácstagot választottak meg a négy helyi közösségi tanácsba. Az adai I. és II., valamint a moholi helyi közösség tanácsába 15-15 tagot, a törökfalui helyi közösségi tanácsba 11 tagot. Tóbiás József, az adai képviselő-testület elnöke és a VMSZ községi vezetője elmondta, hogy a párt által támogatott mind a 22 jelölt bejutott valamelyik helyi közösségi tanácsba: – Ada községben mintegy négyezer ember vett részt a helyi közösségi választáson. Ez nagyon jó eredmény, figyelembe véve a körülményeket, a nagy hőséget és azt, hogy augusztus 15-én tartottuk meg a választást, mert egy őszi időpontban ennél akár 8-10 százalékkal nagyobb részvételi arány is lehetett volna. A részvételi arány alapján azonban a választás abszolút legitim, és teljesen rendben van – nyilatkozta Tóbiás József, majd megköszönte a választóknak, hogy a hőségben is elmentek szavazni.

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere szintén elégedett választási részvétellel és az eredménnyel, miután a Szerb Haladó Párt által támogatott 34 személy mindegyike bejutott a helyi közösségi tanácsokba: – A helyi közösségi választáson csaknem négyezer szavazópolgár voksolt, ami 27 százalékos kimenetelt jelent. Ez nagyon jó részvételi arány, és örülök annak, hogy a polgárokat érdekli az, hogy a helyi hozzájárulásból származó bevétel hogyan lesz elköltve, és kik határozzák meg az eszközök célirányú elköltését – közölte a polgármester.